Engelli ekmeğini taştan çıkartacak

Engelli ekmeğini taştan çıkartacak

Çubuk'ta, kaymakamlık, belediye ve Gazi Üniversitesi'nin katkısı ile açılan değerli taş işleme kursunda 12 engelliye taş işleme sanatı öğretiliyor.


ÇUBUK 'ta , Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Çubuk Belediyesi ve Gazi Üniversitesi'nin katkılarıyla açılan değerli taş işleme kursunda, 12 bedensel engelliye taş işleme sanatı öğretiliyor.

6 ayda meslek sahibi

Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, ilçedeki bedensel engellileri meslek sahibi yapmak için başlattıkları kursun ikinci döneminin düzenlendiğini belirterek, 6 ay boyunca sürecek ikinci dönem meslek edindirme kursunda 12 kursiyerin eğitim göreceğini söyledi. Taş işleme sanatıyla ilgili araştırma ve geliştirme çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Dallı, "Bu çalışmalarla hem bedensel engellileri 6 ayda meslek sahibi ediyoruz, hem de ileride Çubuk'ta taş işlemeciliğini sektöre dönüştürmeyi hedefliyoruz" dedi.

Günde 14 YTL harçlık

Kursun teknik öğretmeni Günay Örücü de çalışmalarında İŞKUR, Atatürkçü Düşünce Derneği Çubuk Şubesi ve Çubuk Platformu'nun da katkılarının olduğunu aktararak, engelli kursiyerlere günlük 14 YTL harçlık verildiğini söyledi.

Tüm taşları işleyebiliyoruz

Eğitim merkezlerinin alanında Türkiye'nin en iyi teknolojisine sahip olduğunu ileri süren kursun teknik öğretmeni Günay Örücü, şunları kaydetti: "Elmas hariç sertlik derecesi 7'ye kadar olan tüm taşları işleyebiliyoruz. Şu an ticari amacı olmayan merkezimizde agat, ametist, pembe kuvars ve kalsedon taşlarını eğitim amaçlı işliyoruz. Engelli kursiyerlerimiz ayrıca taş kesme, işleme ve parlatma tekniklerini de burada öğreniyor."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.