En Çok Şikayet Kapıdan Satışta

En Çok Şikayet Kapıdan Satışta

Çubuk Kaymakamlık Tüketici Hakem Heyeti yetkilileri vatandaşların en çok şikayetçi olduğu konunun başında kapıdan satışlar olduğunu belirtti.

Çubuk Kaymakamlığı Tüketici Heyetinin Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı başkanlığında 5 üyeden oluştuğunu söyleyen Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Ferhat Kalaycı, ilçe hakem heyetine en çok kapıdan satışlar ile ilgili şikayetler geldiğini ifade etti. Merkez dışından mahalle ve köylerde özellikle bayanları, yaşlı kadınları hedef alan kapıdan pazarlamacılar kandırma yöntemi ile değeri düşük olan malzemeleri vatandaşa yüksek fiyata sattıklarını ve bu konuda şikayetlerin daha çok olduğunu vurgulayan Kalaycı, çiftçinin hasat zamanı olan bu günlerde kapıdan satışların daha çok olacağının altını çizdi. Vatandaşların bu konu üzerine daha duyarlı olmaları gerektiğini belirten Kalaycı,"" Sağlık Bakanlığından geldik diyerek tansiyon ölçen veya sağlık kontrolü yaptıklarını söyleyerek bir şeyler imzalatan kişilere yada bir ürün alın hediye kazanın gibi satışlara kesinlikle itibar gösterilmemelidir. Bu kişiler daha sonra imzalattıkları evrakları avukatları aracılığı ile işleme koyuyorlar"" dedi

İlçe esnafından gelen şikayetlerde esnaf ile konuşulduğunda sorunun çözüldüğünü belirten Kalaycı,""Tüketicinin ilçeden aldığı malların geri iadesi, değişimi ve benzeri konularda görüşmeler yapılarak çözüme kavuşturuyoruz. İlçe esnafı bu konuda duyarlı""şeklinde konuştu

2008-2009 Yılında bu güne kadar Tüketici Heyetine 142 tüketiciden muracat"ın olduğunu belirten Kalaycı, bunlardan 73 adet dosyanın tüketici talebinin kabulü yönünde karar çıktığını ifade etti. Bu dosyalardan büyük bir çoğunluğunun kapıdan satışlardan oluştuğunu sözlerine ekledi.

Güvenlik kuvvetleri de vatandaşları kapıdan satış yapan kişilere karşı dikkatli olmalarını isterken, şüphelendikleri durumlarda polis için 155, Jandarma için 156 numaralı telefona bilgi vermeleri gerektiğini belirtileri.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.