Yağmur YİĞİNER

Yağmur YİĞİNER

ELMA SİRKESİ

Sirke gruplarının en şifalıları arasında gösterilen elma sirkesi evlerimizde rahatlıkla bulundurabileceğimiz ve her derde deva özelliği ile en çok tüketilen ürünlerin başında gelir. En lezzetli elmalardan elde edilen elma sirkesinin içerisinde sodyum, kalsiyum, demir ve manganez bulunur.

Elma sirkesinin sağlığa faydaları
Pek çoğumuzun şikayetçi olduğu kilo problemini ortadan kaldırır. Metabolizmayı hızlandırır ve bu sayede kilo vermeyi kolaylaştırır.

Çağımızın en büyük problemi olan hormonlu besinlerin tüketimi ile sıklıkla yüz yüze geldiğimiz yüksek kolestrol problemini ortadan kaldırır.

Havaların soğumasıyla soğuk algınlığı veya gribal enfeksiyonlara karşı vücut direncimiz zayıflar. Bağışıklık sistemini ve vücut direncini yükselten elma sirkesi iklim değişikliklerinde karşılaştığımız pek çok enfeksiyonla savaşır.

Kan şekerini dengeler ve şeker hastalığının belirtilerini yatıştırır.

Cilt dostu elma sirkesi
Asetik asit ve malik asit gibi meyve asitleri içeren elma sirkesi cilt bakımında oldukça popülerdir. Fermante elma sirkesinde antibakteriyel ve antifungal özellikler gösteren asetik asitler bulunur. Bu içeriği sayesinde akne tedavisinde rahatlıkla kullanılabilir.

Yaş aldıkça cildimiz elastik yapısını kaybeder. Her saniye doğal yaşlanma sürecindeyiz. Bu süreci yavaşlatmak ve cilt kırışıklıklarını önlemek için doğadan gelen formül elma sirkesi. Elma sirkesi ile cilde yapılan bakım sıkılaştırıcı etki gösterir.

Yüzümüze yapacağımız seyreltilmiş elma sirkesi bakımı sayesinde cildimizdeki ölü deri, yağ ve kir temizlenir.

İlaç değildir, doğadan gelen şifadır.





 

Bu yazı toplam 1247 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.