Efendimiz ramazanın son on gününü nasıl değerlendirirdi?

Efendimiz ramazanın son on gününü nasıl değerlendirirdi?

Ramazan her türlü ibadetin çokça yapıldığı bir aydır. Ramazan'ın sonuna doğru yapılan ibadetler daha da artarak devam eder.


Hz. Âişe Radiyallahu Anha Validemiz anlatıyor:

“Ramazan'ın son on günü girince Resulullah Sallallahu Aleyhi Vesellem geceleri ibadetle değerlendirirdi. Ailesini de ibadet etmeleri için uyandırırdı. İbadet için diğer zamanlardan daha fazla gayret gösterirdi.” (Müslim, Îtikaf: 7)

Ramazan her türlü ibadetin çokça yapıldığı bir aydır. Ramazan'ın sonuna doğru yapılan ibadetler daha da artarak devam eder. Bazı hadislerde ifade buyurulduğu gibi, Kadir Gecesinin, Ramazan'ın son on gününde aranılması tavsiye edilmiştir. Bunun için hayır-hasenat, ibadet ve taatler Ramazan'ın yirmisinden sonra daha çok yapılmaya çalışılır.

Bu hareket aynı zamanda Peygamberimiz Sallallahu Aleyhi Vesellemin bir sünnetidir. Bilhassa geceleri mümkün oldukça uyanık bulunmak; namaz, evrad, ezkar, dua gibi ibadetlerle ihya etmek, Peygamberimiz Sallallahu Aleyhi Vesellemi en güzel bir şekilde taklit manasını taşıyacaktır.

Kendimiz bu şekilde davrandığımız gibi, bu feyiz ve manevi ziyafete çoluk çocuğumuzu da katarsak onları da mahrum bırakmamış oluruz. Bu şekilde onlar da müsait oldukça, imkanları oranında bu nurlu havanın oluşmasına vesile olurlar.

Kaynak:Habervaktim

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum