Doğuştan engelli hayatını müzikle kazanıyor

Doğuştan engelli hayatını müzikle kazanıyor

DOĞUŞTAN belden altı felç olan ve Çubuk'ta oturan Adıyaman'ın Besni İlçesi nüfusuna kayıtlı 24 yaşındaki Bünyamin Çevik, yaşamını müzikle kazanıyor.


Engellilerden oluşan 4 kişilik müzik grubu ile ilçe içi ve dışında çeşitli konserlere katılan Çevik, Çubuk Halk Eğitim Merkezi'nde (HEM) öğrencilere gitar kursu da verip, hayat mücadelesini sürdürüyor.

Doğuştan tekerlekli sandalyeye mahkum olan Bünyamin Çevik, insan hayatında azmin çok büyük önemi olduğunu vurguladı. İnsan vücudundaki fiziksel engelin "engel' oluşturmadığını anlatan Bünyamin Çevik, “Önemli olan, beyinden engelli olmamak” dedi.

Ankara'da Doğan Çağlar Engelliler Lisesi mezunu olan Çevik, kursa gitmeden gitar çalmayı öğrendiğini belirtirken, şöyle diye konuştu:
“Azmin elinden hiçbir şey kurtulamaz. İlçe içinde ve dışında konserlere gidip, ekmek paramı kazanıyorum. Ayrıca Çubuk Halk Eğitim Merkezi'nde ise geleceğimiz olan çocuklara usta eğitici olarak gitar kursu vermenin onur ve gururunu taşıyorum.”
Kendisi ile birlikte ilçede konser vermek üzere engellilerden oluşan 4 kişilik müzik grubu kuran Çevik, “Engellilerimizi farklı gözlerle görmeyip, acıma duygusundan uzak, yardım etmek yerine destek verelim” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum