Doğa yürüyüşü yapıldı

Doğa yürüyüşü yapıldı

Çubuk Platformu tarafından düzenlenen “doğa yürüyüşü” ve “zirvede şehitlere dua” 28 Ekim Pazar günü yapıldı.

Sabah saat 07.00"da Atatürk Parkında toplanan yürüyüş kafilesi, Ağılcık, Sığırlıhacı, Tuğla ve Gümüşyayla köyleri güzergahıyla Miğre dağı eteklerine ulaştı.

18 km.lik etabın en zorlu kısmı zirve tırmanışı oldu. Tırmanışta, yürüyüşçülerin oldukça zorlandığı gözlendi. 1700 mt. yükseklikteki zirveye ilk ulaşanlar, her zaman olduğu gibi “yürüyüşlerin çılgın ekibi” Kartalkaya Grubu ve Bayrak Diken Ekip oldu.

Yürüyüşçüler, D.H.M.İ."nin radar tesislerinden 360 derece tüm ufku ve çevreyi ilgi ve keyifle temaşa ettiler.
Miğre zirvesinden, batı"da Kazan ilçesini, Kızılcahamam çevresini, Yakuphasan, Sancar, Yakupderviş, Karataş köylerini; kuzey"de Meki, Obruk köyleri ve Kavşakkaya Barajı"nı; doğu"da Çubuk ilçemizi, Akyurt"u, Aydos Dağını, Aktepe"yi, Akkuzulu"yu, Karkın"ı, Esenboğa Havaalanını, Kızılcaköy Göletini, İdris Dağı"nı, boydan boya tüm Çubuk Ovası ve köylerini; güney"de Hüseyin Gazi Tepesini, Pursaklar"ı, Yuva, İkipınar, Gümüşoluk köylerini ""k u ş b a k ı ş ı"" seyretmek, yürüyüşçülere, çok keyifli ve doyulmaz bir zaman dilimi yaşattı.

Yürüyüş ekibi, bu seyirlik şöleni, her Çubuklunun yaşaması gerektiği konusunda hemfikir oldular. Bazı yürüyüşçüler, Miğre ve onun Google Earth"ü aratmayan müthiş panoramik görsel şöleniyle eş ve çocuklarını en kısa zamanda buluşturma kararını verdi.

Çubuk Platformu Başkanı Tuncay Acehan"ın kısa bir teşekkür konuşmasını müteakiben Gabar ve Dağlıca"da şehit verdiğimiz askerlerimiz için Yasin ve Fatiha okunarak, Çubuk Platformu"nun içecek ve yiyecek ikramı yapıldı.

Yürüyüş ekibi, otobüslerle Çubuğa dönerken, yeni yürüyüş organizasyonlarında buluşmak üzere sözleştiler.

28 Ekim Miğre Dağı DoğaYürüyüşü ve Şehitlere Dua programına katılanlar =
Kartalkaya Grubu (Müslim Hanedan, Kadir Asma, Muhittin Sayan, Mehmet Arıcı, Hasan Hüseyin Öcal, Mehmet Özbay, Mehmet Ali Demirci, Hasan Sayan, Adnan Koyuncu) ve Tuncay Acehan, Elif Yılık, Tarık Sezai Karatepe, Muhsin Çiftçi, Ümit Baloğlu, Caner Erdem, Ahmet Çetin, Kadir Özkan, Sefa Benli, Sefer Baloğlu, Ahmet Dakak, Bedirhan Harman, Cem Öztürk, Muhammed Burak Sandıkcı, Harun Yılmaz, Çağdaş Kıyak, Burak Özbaş, Metin Uçar, Şakir Arıkan, Mustafa Çoban, Mehmet Saat, Çetin Sümer, Hasan Yurtoğlu, Dursun Onbaşı, Nevruz Azder, Ali Arslan, Reha Çiftçi, Abdurrahman Özkan, Mehmet Ali Yaşar, Muharrem Taş, Halis Aksoy, Faruk Erkan, Safa Acehan, Burak Murat Denek, İlhan Acehan, Yaşar Ölmez . Lojistik destek grubu: Ali Arslan ve Metin Öztürk.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.