Diyanet TV Test Yayının'da

Diyanet TV Test Yayının'da

DİYANET İşleri Başkanlığı'nın uzun zamandan bu yana faaliyete geçirmeye çalıştığı ‘Diyanet TV’ adlı kanalı RTÜK Yasası'ndaki engeli de aşarak test yayınına başlarken, yarından itibaren düzenli yayına başlayacak.



Diyanet İşleri Başkanlığı, ‘Kamu kurumlarının televizyon kurmasına izin vermeyen’ yasa nedeniyle Başkanlık yeni çalışma başlatarak televizyonu Diyanet Vakfı üzerinden kurma kararı aldı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Bardakoğlu, bir süre önce bu konudaki çalışmaların sürdüğünü açıklarken, Diyanet İşleri Başkanlığı Kurum İdari Kurulu, halkın dini yönden aydınlatılması amacıyla ‘Diyanet TV ve Radyo' kurulması çalışmalarına onay verdi. Diyanet, televizyon ve radyo kanalı için RTÜK ile çalışmalarını son aşamaya getirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, televizyon kanalıyla halkı dini yönden aydınlatması hedeflendi. ‘Diyanet TV', Turksat uydusu üzerinden 11079 frekansında, 2222 sembol oranında, vertical (dikey) pozisyonunda ve 3/4 FEC parametreleri ile test yayını yaptı. Düzenli yayının yarın Bardakoğlu'nun kısa sürede yapacağı konuşma ile başlayacağı belirtildi.


İhsan DÖRTKARDEŞ, (DHA)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum