Dile kolay 30 yıl

Kültür, sanat ve sosyal hizmet alanlarında faaliyet gösteren demokratik sivil toplum kuruluşlarının en kıdemlisi olan TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ"nin 15. Olağan Genel Kurulu bugün (12.Nisan.2008) saat 10.00 da TOBB Salonunda gerçekleşti.

 

Siyaset üstü konumu, tavrı ve demokratik yapısı ile yazar, fikir adamı, sanatçı ve aydınlarımızın kendilerini ifade edebilecekleri meslekî, sivil ve demokratik bir ortam konumunda olan Türkiye Yazarlar Birliği bu yapısını devam ettirmektedir. Kimlik bunalımının had safhaya vardığı küreselleşen dünyada kendi kimliğini korumaya ve sağlama almaya çalışan aydınlarımızı çatısı altında barındıran Birlik, ülkemizin kültür, sanat ve düşünce tarihine ışık olan “Türkiye Kültür ve sanat Yıllığı”, “Türkçenin Uluslarası Şiir Şöleni”, “Yazar Okulu” olarak şöhret kazanan çalışmalarının yanı sıra “Yılın Yazar, Fikir adamı ve Sanatçıları Ödülleri” ile de gelenekselleşen faaliyetlerine devam etmektedir.

 

Ülke genelinde %47 oy ve 340 milletvekili ile parlamentoda yerini alan bir iktidar partisinin bile henüz 2 kongre yapabildiği bir yerde bir sivil toplum kuruluşu 30.Yılına erişiyorsa tebrik etmek gerekmez mi? Biz de öyle yapıyor ve Türkiye Yazarlar Birliği"ni nice yıllarda görmek istiyoruz.

 

Genel kurul açılışını Genel Başkan Şair ve yazar Doç.Dr. Hicabi Kırlangıç yaparken Kongreyi yönetmek üzere yine bir öğretim görevlisi ama siyasi geçmişi olan aşina bir isim Doç.Dr. Şükrü Karatepe ile yardımcılıklarına Ahmet Fidan ve Sırrı Er getirilirken Katip üye olarak Malatya"dan kongreye teşrif eden dostumuz Adil Akkoyunlu oy birliği ile getirildiler.

 

Protokol konuşmalarına geçildiğinde ilk söz D.Mehmet Doğan"a verildi. Ardından söz alan Server Vakfı Başkanı eski K.Maraş Milletvekili M.Ali Bulut"a söz verildi. Konuşmacılar arasında Konya Milletvekili Prof.Dr. Sami Güçlü"den sonra söz alan eski bakanlarımızdan Hasan Celal Güzel kendine has üslubu ile salondan alkışlarını almayı ihmal etmedi. 28 şubat dönemi ve Demirelli yıllara ilişkin anekdotlarını mizahî lisan ile yorumlayan Güzel"in dinleyiciler ile pozitif teması dikkatlerden kaçmadı.

 

Prof. Dr. Ramazan Kaplan, M.Cemal Çiftçigüzeli, Celil Güngör, Hüseyin Türkmen, Cumali Ünaldı, Muhsin Mete, Çetin Baydar, Necmettin Turinay, Bekir Soysal, Ali Uğur, Harun Yöndem, Ali Ural, Ahmet Kot, Asım Gültekin, İrfan Çalışan, Mehmet Sılay, Vedat Güneş, Üzeyir Gündüz,Şahin Ali Şen, Şaban Abak, Nuran Altınbaş, Hatice Tıktık, M.Emin Genç, Yaşar Dostbil, Rıfkı Kaymaz ve Yusuf Beyazıt gibi aşina dostlarımızın da hazır bulunduğu kongre de dilek ve temenniler kısmına gelindiğinde yapılan olumlu eleştiriler erlerine ulaşırken dostlukların devamını görmek güzeldi. Beraber yenilen Anadolu mutfağının seçkin örneklerinden oluşan öğlen yemeğinden sonra yine beraberce gidilen TYB Genel Merkezi"ndeki sohbetimizin konusu yeni göreve getirilen yönetim kurulundan çok Haysiyet Divanı Yedek üyeliğine seçilen ve aynı zamanda Kırşehir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü görevini sürdüren Vedat Güneş'in hava tahminlerinde yanılmadığını görmemiz ileri görüşlü arkadaşlarımızın halen aramızda bulunduğunun açık deliliydi.

 

Helalleşme zamanının geldiğini Cumali Ünaldı"nın sözlerinden çıkardığını ifade eden TYB kurucularından Cemal Çiftçigüzeli"nin 15 yıldır gelmediği kongreye benim davetim üzerine geldiğini söylemesinden sonra üyelerimizin bir çoğundan tebrik aldığımda doğru bir iş yaptığımın takdir edilmesine de ayrıca sevindim.

 

30 yılında bir çok etkinliğe imza atacak olan TYB"de 30. Yıl Faaliyetlerinden sorumlu olan İbrahim Ulvî Yavuz ile bu faaliyetlerin Koordinatörü Ahmet Fidan"a da Allah"tan kolaylıklar dilerken, kapsamlı etkinliklerde yer alacak projelere destek verecekleri de şimdiden kutlamak istiyorum.Yeni yönetim mi? Denetleme Kurulu Başkanlığı görevimize devam kararının çıktığını söylesek yeter herhalde...

Bu yazı toplam 645 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar