Çubuk'un Çevresi Orman Olacak

Çubuk'un Çevresi Orman Olacak

Ankara İl Çevre ve Orman Müdürü Haluk Özder, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden’i makamında ziyaret etti ve ilçenin çevresini ağaçlandırma konusunda belediye ile el ele hareket edeceklerini söyledi.

Ağaçlandırma yapılacak hazineye ait yerlerin Çubuk Belediyesi ile birlikte belirleneceğini belirten Ankara İl Çevre ve Orman Müdürü Haluk Özder, belirlenen yerlerin Milli Emlak Genel Müdürlüğünden ilçeye tahsisinin isteneceğini ifade etti. Özder, “İlçede, ağaçlandırılması gereken yerlere ağaç dikeceğiz” dedi.

- GAZİ ÜNİVERSİTESİNE AİT ALANDA AĞAÇLANDIRILACAK

Daha önceleri Askeri alan olarak kullanılan ve eski ismiyle atış poligamı alanının ilk etapta ağaçlandırılacağını belirten Özder, Gazi Üniversitesi Çubuk Yerleşkesi"ne ait olan alanın 1340 dönüm olduğunu ifade etti. Çubuk"ta yapılacak çalışmaların ilçenin geleceğini etkileyeceği gibi gelecek nesillere de önemli bir mirasın bırakılacağını söyleyen Özder, herkesin ormanlara ve çevreye karşı daha duyarlı olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Geçmişten bu güne kendisinde çevreye ve ormana karşı farklı bir duygu ve heyecan olduğunu ifade eden Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, ilçesine dikilecek her bir ağacın kendisini ayrı ayrı mutlu edeceğini söyledi. Özden, “ Ülkemiz ve ilçemiz için hayırlı bir projenin içerisinde olmak bizleri son derece mutlu eder. Çevreye duyarlı bir yönetim anlayışı ile ağaç dikerek, bütün herkese örnek olmak istiyoruz. İl Çevre ve Orman Müdürlüğümüz ile birlikte el ele Çubuk"un çevresini orman yapacak ve yeşile boyayacağız” diye konuştu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum