Çubuk'tan AB'ye Turşu İhracatı

Çubuk'tan AB'ye Turşu İhracatı

Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca, Turşu Üreticilerinin AB Ülkelerinin Yoğun Turşu Talebine Yetişemediklerini Söyledi.


Tuğluca, belediye başkanı olduğu günden itibaren Çubuk turşusunu tüm dünyaya tanıtmak için çalışmalar yaptıklarını belirterek, "3 yıldır yapılan festivaller sayesinde yöresel ürünlerimizi dünyaya tanıttık. Çubuk turşularının en büyük pazarı İstanbul iken şu anda turşularımızı yurtdışına ihraç eder duruma geldik. Vatandaşlarımız talepleri yetiştiremiyor. Kapasitelerini artırmak zorunda kaldı" dedi.

 Tuğluca, üreticiler için AB normlarında uygun tesisler oluşturma zorunluluğu getirdiklerini anlatarak, "Çubuk turşularını daha nezih ortamda üreterek pazar payını yükselttik. Belediye olarak her türlü desteği kendilerine sağlıyoruz. Bütün gücümüzle tüm dünyaya Çubuk turşularını tanıtacağız. Tanıtımlarımız sayesinde AB ülkelerinden talepler geldi. Hem turşucularımıza turşunun ihracı ile ilgili talepler, hem de büyükelçilikler tarafından talep geldi. Turşu deyince akla Çubuk gelecek" diye konuştu.

AB ülkelerinden Çek Cumhuriyeti, Almanya ve diğer ülkelere turşu ihraç ettiklerini kaydeden Tuğluca, "Yöresel ürünleriyle ilgili üreticilerimizi eğitiyoruz. Yöresel ürün nasıl üretilir, sunum nasıl yapılır ve besin nasıl saklanır şeklinde 3 ayrı konuda eğitim veriyoruz. Ortak düzenlenen çalışmayla ilçede bulunan hanımlara turşuculuk hakkında ders veriyoruz. Talepler arttıkça üreticilerin hevesi çoğalıyor üretime yöneliyor, bu da ekonomik getiriyi sağlıyor" şeklinde konuştu.

Daha sonra üreticilerin sıkıntılarını dinleyen Tuğluca, Çubuk Belediyesi olarak Ağustos ayında turşu festivalini düzenleyeceklerini söyledi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum