Çubuk'ta zehirlenme vakası

Çubuk'ta zehirlenme vakası

Çubuk ilçesinde Taşımalı Eğitim ile okuyan öğrencilere Öğle yemeğinde verilen kumanyadan zehirlenen 300'e yakın öğrenci Çubuk Devlet Hastanesine getirildi.

          30.04.2007  tarihinde akşam sularında zehirlenme vakası  ile öğrenci ve velileri Cubuk Devlet Hastanesine akın akın gelmeye başladı.  Zehirlenme vakasına yenilen öğle yemeğinin sebep olduğu anlaşıldı. Okullara yemek servisi yapan firmanın dikkatsizliği sonucu meydana gelen zehirlenme vakası ile bir çok öğrenci Çubuk Devlet Hastanesine kaldırılarak müşahade altına alındı. Zehirlenenlerin bir çoğunu  ilk öğretim öğrencilerinden oluştuğu ayrıca bunun yanında bazı işletmelerde de aynı yemeğin yenmesi sonucu işletme çalışanlarınında zehirlenmesine sebebiyet vermiştir.

 Hastaların bir bölümü Çubuk Devlet Hastanesinde tedavi edildikten sonra hastanedeki yer sıkıntısından dolayı Çubuk İmam Hatip Lisesi pansiyonunda gözetim altına alındı.

Şu an bizlere ulaşan haber itibari ile zehirlenme vakası ile hastaneye kaldırılanlar arasında durumu ağır olan kimsenin bulunmaması sevindiriciydi.

Olayın vuku bulması ile  Çubuk Kaymakamı Mustafa GÜLER, Çubuk Belediye başkanı Adem TUĞLUCA, Okul müdürleri ve bazı Çubuk ilçe parti teşkilatı başkanları olay yerine gelerek gözlemlerde bulundular.

 

 

İddiaya göre ilgili yemek şirketince 23 Nisan Ulasal Egemenlik ve Çocuk Bayramında dağıtılacak olan kumanyaların o tarihte dağıtılmamış olması sonucunda kumanyalar bekletilip bügün itibari ile öğrencilere ve ailelere dağıtıldığı ve zehirlenme olayının gerçekleştiği iddia edilmekte.

 

Çubuk Devlet Hastanesinde görevli Dr. Hasan Gül'den aldığımız bilgilere göre bugün resmi olarak 300 kişi kumanyadan yedikleri yemekle zehirlenme vakası ile hastaneye başvurmuş ve müşade altına alınıp serum verilmiştir. Hastalar arasında bulunan yaşı küçük olan iki çocuk hasta Ankara'ya sevk edilmiştir.

 

 Kaymakam Mustafa Güler ve Belediye Başkanı Adem Tuğluca tüm hasta ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerinde bulundular.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum