Çubuk'ta Yaşlılara Ücretsiz sağlık Kontrolü

Çubuk'ta Yaşlılara Ücretsiz sağlık Kontrolü

Çubuk Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından, 60 yaş ve üzeri yaşlılar için sağlık taraması yapıldı.


Çubuk Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından, yaşlılar haftası nedeniyle 60 yaş ve üzeri yaşlılar için sağlık taraması yapıldı. İlçe yaşlılarının çoğunluklu olarak rahatsızlıklarından habersiz olduğunu söyleyen Çubuk Belediyesi Başkanvekili Halil Soba, yapılan kontrollerle bazı hastalıkların erken teşhis edilerek tedavilerinin de yapılabildiğini belirtti. Belirli yaştan sonra sağlık taramalarının faydalı olduğunu vurguladı.



Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Yaşlı Hizmetler ve Şefkat Evleri Şube Müdürlüğü görevlilerinden Dr Şemsi Emiroğlu yönetiminde gerçekleşen sağlık taramasında üç hemşire görev aldı. Tarama kapsamında kan şekerleri, tansiyon gibi ölçümlerin yanı sıra detaylı muayeneler de yapıldı. Sabahın erken saatlerinde başlayan sağlık taramasına çok sayıda vatandaş katıldı. Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde belirli aralıklarla yaşlılara yönelik ücretsiz sağlık taraması yaptıklarını ifade eden Dr Emiroğlu, yapılan kontrollerin önemine dikkat çekti. Dr Emiroğlu, hastaların tansiyon, kalp dolaşımı, metabolik hastalıklar, şeker hastalığı gibi rahatsızlığı olan yaşlıların egzersiz yapmalarını tavsiye ederek ayrıca diyet yapmaları gerektiğinin de altını çizdi. Dr Emiroğlu,""Kontrollerde bazı acil durumlara rastlandığında hastaları sağlık ocaklarına yönlendiriyoruz. Ayrıca bu hastalarımızı kayıt altına alıyor ve belirli aralıklarla gelip sağlık taraması yapıyoruz"" dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.