Çubuk'ta Vişne Bereketi

Çubuk'ta Vişne Bereketi

Çubuk İlçe Tarım Müdürü Cengiz Akbayrak, Çubuk ilçesi meyve üretimi konusunda en verimli coğrafi ve iklim koşullarına sahiptir.dedi.

Çubuk İlçe Tarım Müdürü Cengiz Akbayrak, geçen yıl sonu ile bu yılın başlarında kaydedilen yağışlardan dolayı 2008 yılına oranla bu yıl ürün rekoltesinin iki katına çıkması hedeflendiğini belirtti. Meyve bahçelerinde inceleme yapan Akbayrak, ''İlçe geneli meyve üretimi konusunda en verimli coğrafi ve iklim koşullarına sahip. Özellikle vişne, bağcılık, elma, Ankara armudu ve yapıldığı taktirde kiraz üretimi için en elverişli şartlara haiz bir ilçe. Meyvecilik çiftçimiz için çok önemli geçim kaynağı haline gelebilir.

Yaptığımız incelemelerde meyvede rekoltenin yüksek olması bekleniyor. Yağışların geçen yıla oranla çok fazla olması, üreticilerimizin yüzünü güldürdü. Yağışlar özellikle meyve ağaçlarına çok yaradı, bol verime yol açacak.''

Akbayrak, bu yıl rekoltenin vişnede 20 bin ton olarak belirlendiğini belirterek,""İlçemizin vişnesi kalite olarak ihracat"ı yapılacak özellikte ve kalitelidir. İç piyasadan ziyade ihraç edilirse fiyat bakımından da üreticinin yüzü güler "" dedi.

-ÇUBUK"TA ÇİFTÇİLER MEYVECİLİĞE TEŞVİK EDİLİYOR

Çubuk İlçe Tarım Müdürü Cengiz Akbayrak, ilçenin iklim ve coğrafi yapısı nedeniyle çiftçileri meyveciliğe teşvik ettiklerini kaydetti.

Geçmişte ilçede çok önemli bağlar olduğunu vurgulayan Akbayrak, ""Çubuk üzümü tarihe mal olmuştur. Biz tarım müdürlüğü olarak ilçede bu bağların yeniden canlanmasını istiyoruz. Ayrıca vişnenin yanında kiraz yetiştirildiği taktirde çiftçimiz kiraz mevsimi bittiği anda piyasaya kiraz sürerek hem fiyat olarak değerinde satış yapacak hem de vişneden sonra bir ürün daha alarak kar elde etmiş olacaktır. Yüksek yerleşim yerlerindeki çiftçimizi kiraz ve bağcılık gibi ürünlere yönlendirerek, çiftçilerin meyvecilikten gelir sağlamasını teşvik ediyoruz'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.