Çubuk’ta Verilen Konserde Katılımcılar Hem Coştu Hem Duygulandı

Çubuk’ta Verilen Konserde Katılımcılar Hem Coştu Hem Duygulandı

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde konser veren Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Türk Müziği Korosu sanatçıları, katılımcıları hem duygulandırdı hem de coşturdu.

 

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden’in daveti üzerine verilen konserde Anadolu'nun çeşitli yörelerine ve Çubuk’a özgü türküler seslendirildi.

Mühendislik Fakültesi Türk Müziği Korosu sanatçıları genciyle, yaşlısıyla tüm Çubuk halkını coşturdu. Katılımın yoğun olduğu konserde ilk olarak sahneyi koro şefi Şevket Tümer aldı. Solist Yıldız Akmeriç, Dilek Tuncel, Sena Yıkıcı, Büşra Öz, Melissa Akmanlar, Zeynep Avcı, Sevinç Ökmen, Atilla Öktemer ve Yıldız Akmeriç türkülerle izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Daha sonra sahneye gelen Seyhan Ahıska, ‘Kara Koyun Etli Olur’ ve ‘Dama Koydum Yakacak’ türküleri ile salonu dolduran Çubuk halkını coşturdu. Tezahürat ve alkışların susmadığı konserde ilçenin yetiştirdiği küçük sanatçılardan Serap Nur Derin’de sahneye gelerek koroyla beraber türküler söyledi.

Başkan Özden’inde zaman zaman türkülere ve oyunlara eşlik ettiği konserde, davetliler yanındakilerle oturdukları yerden ve sahnede yerlerinde durmayarak oyunlarla konsere eşlik ettiler.  

Konserin ardından Başkan Özden, koro şefi Şevket Tümer ve Seyhan Ahıska’ya çiçek ve plaket takdim etti.

Ayrıca teşekkür konuşması yapan Başkan Özden, ’’Belediyecilik hizmetleri sadece altyapı ve üstyapı çalışmalarından oluşmamaktadır. İşte bizde bu düşünceyle hareketle kültür – sanat faaliyetlerine önem verdik. Kültürel etkinliklerimizi konferans ve konserler şeklinde de sürdürüyoruz. Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Türk Müziği Korosu sanatçılarına çok teşekkür ediyorum. Kültürümüzden, geleneklerimizden sürüklenen ve her birinin yaşanmış öyküsü olan türkülerimizi dinledik. İlçemize gelerek konser veren siz değerli sanatçıları yürekten kutluyorum’’ dedi.

Koro Şefi Şevket Tümer tarafından da Başkan Özden’e üniversitenin duvar saatini hediye ettikten sonra konser sona erdi.

Konsere Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Belediye Başkan Yardımcıları Hacı Çelebi, Mehmet Kuzal, Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş, Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Hatice Erkan, Ak Parti İlçe Teşkilatı yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.     

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum