Çubuk'ta Üzen Görüntüler! Şakayıklar Erken Çiçek Döktü

Çubuk'ta Üzen Görüntüler! Şakayıklar Erken Çiçek Döktü

Çubuk'ta bulunan şakayık çiçekleri, bu yıl mevsim normallerinin altında devam eden hava sıcaklıkları ve yağmurlar nedeniyle çiçeklerini erken dökmeye başladı.

Bu sene mevsim normallerinin altında devam eden hava sıcaklıkları ve yağışların etkisi gözle görülür dereceye ulaşırken Ankara Çubuk'ta şakayıklar erkenden çiçek döktü.

Çubuk ilçesinde bulunan şakayık çiçekleri, bu yıl mevsim normallerinin altında devam eden hava sıcaklıkları ve yağmurlar nedeniyle çiçeklerini erken dökmeye başladı. Doğa yürüyüşüne çıkan vatandaşlar ve özellikle de fotoğrafçılar şakayık çiçeklerinin erken dökülmesi nedeniyle hayal kırıklığı yaşadıklarını ifade etti.

ŞAKAYIKLAR ERKENDEN ÇİÇEK DÖKTÜ!

Ankara'nın Çubuk ilçesinde açan şakayıklar bu yıl çiçeklerini erken dökmeye başladı. Her sene görüntüleri ile birçok fotoğrafçı tarafından fotoğraflanan şakayıklar bu sene erkenden çiçek döktü.

Mayıs ayı sonunda açan ve sadece 20 günlük ömrü bulunan şakayıkların bu yıl çiçeklerini erkenden dökmeye başlaması, doğaya kattığı ahengi izlemeye ve fotorğraflamaya gelen ziyaretçilerini üzdü.

Şakayık çiçeklerini fotoğraflamaya gelen Halil Basri Uluğ"Bu çiçekler sadece bölgedeki tepenin bir yüzünde bulunuyor. Endemik tür olduğu belirtiliyor. Kopartılması yasak, koruma altında olduğunu biliyoruz. Her sene geliyoruz, bu çiçeklerin görüntülerini alıyoruz. Aslında çok güzel bir görüntü oluşturuyordu." ifadesini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.