Çubuk’ta Trafik Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Çubuk’ta Trafik Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Tüm yurtta olduğu gibi Çubuk'ta da Trafik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Çubuk Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen törene Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Emniyet Müdürü Ali Sinop, Milli Eğitim Müdürü M. Mensur Toprak, Halk Eğitim Müdürü Asım Güler, Nüfus Müdürü Songül Emir, trafik polisleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Tören bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı"nın okunmasıyla başladı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Komiser Hüseyin Bayrak, trafiğin insan hayatındaki önemine değinerek bu konuda her vatandaşın bir şeyler yapması gerektiğinin altını çizdi. Trafik Haftası Etkinlikleri çerçevesinde sürücülere ve vatandaşlara trafik bilincini yerleştirmek için el broşürleri dağıtıldığını belirten Bayrak, ayrıca okullarda Trafik Memurları tarafından slayt gösterileri eşliğinde uygulamalı dersler verildiğini söyledi.   Trafik kazalarında insan, araç, yol ve çevresinin faktörel etkileri çeşitli oranlarda olmakla birlikte, kazalara neden olan kusurlar içerisinde insan unsurunun payının %98"ler düzeyinde olduğunu hatırlatan Bayrak, "" Dolayısıyla Trafik Güvenliği ile ilgili üzerinde durulması gereken konu şüphesiz ki eğitimdir. Bu eğitimin amacı; Toplumumuzda düzenli ve güvenli bir trafik ortamının tesis edilmesi, trafik kurallarına uymada alışkanlık kazandırılmasını sağlamaktır. Trafik sorunu sadece Emniyetin ve birkaç kuruluşun altından kalkabileceği bir sorun olmaktan çok daha ötedir. Tüm halkımızın trafik kurallarına daha çok uyacağı, daha az denetim ve dolayısıyla daha az ceza uygulanacak günlere süratle ulaşmak arzusuyla saygılar sunuyor, kazasız günler diliyorum"" dedi.

ÖĞRENCİLER KAMERAMAN VE MUHABİR OLDULAR İZLEYENLERİ GÜLDÜRDÜLER

Konuşmaların ardından ilköğretim öğrencileri trafik haftasıyla ilgili şiir, tiyatro ve skeçlerle gösteriler sergilediler. Gösterilerde en ilginç olanı da yaralılar ile muhabirlerin aralarında geçen diyalogu sergileyen tiyatro gösterisi oldu.

AĞZINDA EMZİK ELİNDE TRAFİK İŞARETİ OBJEKTİFLERE POZ VERDİ

İzleyenler den en küçük olanı Sude Develi, ağzında emzik ve eline aldığı trafik işareti ile objektiflere poz verdi. Programın sonunda yarışmalarda dereceye giren öğrenciler den, afiş  yarışmasında birinci Kübra Çağlar, ikinci Nesrin Çeker, Üçüncü Deniz Ertepe ve Slogan yarışmalarında birinci Zemzem Sungur, ikinci Cemre Dinçer"e Milli Eğitim Müdürü M. Mensur Toprak  ve Nüfus Müdürü Songül Emir tarafından hediyeleri verildi. Yılın Trafik Polisi Mustafa Akay ve Yılın sürücüsü Cihan Mutlu"ya Emniyet Müdürü Ali Sinop tarafından plaketleri verildi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.