Çubuk'ta tarihi ev ve konaklar korunacak

Çubuk'ta tarihi ev ve konaklar korunacak

Çubuk Kaymakamlığı ve Çubuk Belediyesi, kentte bulunan tarihi ev ve konakları korumak amacıyla bir çalışma başlattı.

Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı başkanlığında Çubuk Belediyesi Meclis Salonu'nda tarihi evlerin ve konakların kurtarılmasına yönelik düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Adem Tuğluca, İmar ve Şehircilik Müdürü Yusuf Kürşat Mercan, Destek Hizmetleri Müdürü Ahmet Oran ve koruma altında bulunan tarihi ev ve konak sahipleri katıldı.

Çubuk'ta koruma altına alınan tarihi evler ve konaklar hakkında bilgi veren İmar ve Şehircilik Müdürü Yusuf Kürşat Mercan, kent merkezinde 13 tane ev ve konak bulunduğunu ve bunların birçoğunun oturulamaz olduğunu söyledi.

Kültür Bakanlığı'nın tarihi evlerin yapımına yönelik birçok çalışmasının bulunduğunu belirten Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, ''Bunların arasında hibe yardımları ve destekleri var. Bu destekler iki etapta gerçekleşiyor. Bunlardan ilki projelere verilen destekler, bir diğeri de proje uygulama safhasındaki desteklerdir. Taşınmaz kültür varlıkların onarımına yardım sağlamasına dair yönetmelik ayni, nakdi ve teknik yardımların usul ve esasları belirlenmiştir. Tarihi konakları olan kişiler İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne Aralık ayının sonuna kadar başvurdukları takdirde, kuruldan geçmesi kaydı ile proje desteği sağlanacaktır" dedi.

Daha sonra konuşan Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca, tarihi ve kültürel sanatsal değerleri olan yapıların yasal düzenlemeler çerçevesinde koruma altına alındığını ifade ederek, ''Bu konakların bakımı ve gelecek nesillere taşınması için devletimiz, konak sahiplerine bir dizi yardımlarda bulunmaktadır. Bu yardımlar değerlendirilerek bu tarihi varlıklarımıza sahip çıkmalıyız'' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum