Çubuk'ta Süne veKımıl İle Mücadele

Çubuk'ta Süne veKımıl İle Mücadele

Çubuk'ta çiftçiler, süne ve kımıl ile mücadele hakkında bilgilendirildi.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenen süne ve kımıl ile mücadele bilgilendirme toplantısına Ankara Tarım İl Müdürlüğü Bitki Koruma Şube Müdürlüğü Nevit Keskinkılıç, Çubuk İlçe Tarım Müdürü Cengiz Albayrak, köy muhtarları ve çiftçiler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Tarım İl Müdürü Cengiz Albayrak, süne ile mücadelede çiftçi ve tarım il-ilçe müdürlüklerinin ortak çalışmalarının çok önemli olduğunu söyledi.

Albayrak, ""Teknik elemanlarımızın yapacağı çalışmalarının ardından ilaçlama eşiğinin üstünde süne yoğunluğu bulunan arazilerde ilaçlama çalışması yapılacak. Ancak bu arazilerin sahibi olan çiftçiler tarım il ve ilçe müdürlüklerince bilgilendirilecek, bu bilgiler doğrultusunda ilaçlama yapılması gereken alanları mutlaka yer aletleri ile ilaçlamaları yapacaktır"" dedi.

Zararlılar ile mücadelenin önemine değinen Ankara Tarım İl Müdürlüğü Bitki Koruma Şube Müdürlüğü Nevit Keskinkılıç, katılımcılara sılayt gösterisi eşliğinde süne ve kımıl"nın hayat devresi, beslendiği bitkiler, zararları ve mücadele yöntemleri hakkında detaylı bilgiler verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.