Çubuk'ta nüfus sayımı başladı

Çubuk'ta nüfus sayımı başladı

Adrese dayalı Nüfus Sayımı Türkiye çapında genişleyerek devam ederken Çubuk İlçe Merkezinde de sayıma başlandı.

Çubuk’ta Adrese Dayalı Nüfus Sayımı Başladı.


Çubuk’a bağlı belde ve köylerin ardından ilçe merkezinde de sayım başladı. Adrese dayalı Nüfus Sayımı Türkiye çapında genişleyerek devam ederken Çubuk Merkezde de sayıma başlandı. Merkeze bağlı Belde ve köylerin sayım işlemleri devam ederken ilçe merkezindeki sayımın ise 45 gün içerisinde bitirilmesi hedefleniyor. 25 personelin görev aldığı Çubuk’taki Nüfus Sayımında ilçe merkezinde ilk olarak görevliler Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca ile sayıma başladı. Başkan Tuğluca sayım görevlilerine kahvaltı ikramında bulundu. Görevliler ile kahvaltı esnasında bir süre sohbet eden başkan Tuğluca daha sonra sayım esnasında görevlilere evraklarını koymaları için çanta hediye etti.
Başkan Tuğluca Çubuk’ta ikamet ettiği halde başka belde ve köylerde nüfus sayımı yaptırmak isteyen veya o yönde yönlendirilen vatandaşlara da seslenerek " GERÇEĞE AYKIRI BEYANDA BULUNAN VATANDAŞLAR MAĞDUR OLACAK Bazı yerleşim yerlerinde, nüfusun düşeceği endişesi ile orada fiilen ikamet etmeyenlerin, ediyor gibi gösterilmeye çalışıldığını söyleyen Başkan Tuğluca, " Vatandaşlarımızın, bu yeni sistemde yanlış beyanın şimdi veya daha sonra yol açacağı mağduriyetin farkında olmaları gerekir. " ifadesini kullandı.

İlçemiz mahalle ve köylerinde adrese dayalı nüfus sayımı 26/01/2007 tarihinden itibaren başlamıştır. Görevli personellerin arazi çalışmasına başladıklarından haneleri ziyaretlerinden önce kişilerin TC kimlik numaralarını öğrenmeleri, nüfus cüzdanı olmayanların temin edilmesi, kayıt olmayan çocukların kaydetmeleri gerekmektedir. Haneleri ziyaret eden personelin görevi kimlik kartları kontrol edildikten sonra gerekli bilgilerin verilerek kolaylık gösterilmesi, formların doldurulmasında gerçeğe aykırı ikamet adresi beyanında bulunduğu tespit edilenler ile bilgi vermeyenlere 5424 sayılı TÜİK hükmü gereğince 2367 YTL idari para cezası verilecektir. Ayrıca bölgesinde adrese dayalı nüfus kaydı yapıldığı halde hanesi ziyaret edilmeyen kimseler bu durumu bağlı bulundukları muhtarlık kanalıyla Kaymakamlıkta oluşturulan kayıt bürosuna bildirecek.


Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi
İrtibat Büro Telefonları

1: Kaymakamlık      : 8371123
2: Nüfus Müdürlüğü : 8374404
3: Çubuk Belediyesi : 8371073


Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Nedir ?
Kişilerin yerleşim yerlerine göre nüfus bilgilerinin güncel olarak tutulduğu, nüfus hareketlerinin her an izlenebildiği, MERNİS kayıtlarındaki TC Kimlik Numarasına göre kişiler ile ikamet adreslerinin eşleştirildiği bir kayıt sistemidir.
Bu Sistemin Eski Nüfus Sayımlarından Farkı Nedir ?

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi nüfus sayımı değil, devamlı yapılacak güncellemeler ile yaşatılan modern bir veritabanıdır. Daha önce 10 yılda bir sokağa çıkma yasağı ile uygulanan nüfus sayımları artık yapılmayacaktır. Ayrıca bu sistemde TC Kimlik Numaralarına göre kayıt yapılacağından mükerrer kayıt ya da kayıt olamama gibi riskler yoktur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.