Çubuk'ta Kutlu Doğum Etkinlikleri Başladı

Çubuk'ta Kutlu Doğum Etkinlikleri Başladı

Hazreti Peygamber Efendimizin Dünyaya teşrifleri'nin 1438.Yıldönümü münasebetiyle İlçe Müftülüğü tarafın'dan organize edilen Kutlu doğum haftası kermes açılışıyla başladı.

 

Kutlu Doğum Haftası etkilikleri Çubuk'ta  kermesle başladı.

İlçe Müftülüğü  tarafından Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy kültür merkezinde  açılan Kutlu Doğum kermesinin 20 Nisan'a kadar açık kalacağı bildirildi.

Vaiz Mustafa Kıran'ın duası, Çubuk  Müftüsü Ali Canbolat,Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ve  İlçe Emniyet Müdürü Ali Sinop'un kurdela kesmesiyle , açılışı yapılan kermese,Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü, Nüfus Müdürü, Müftülük personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan İlçe müftüsü Ali Canbolat  "Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)'in doğum yılının 1438. yıl dönümü münasebetiyle ülke genelinde kutlamalar başladı. Çubuk'taki  ilk etkinliğimiz Kutlu Doğum kermesi oldu.Bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz kermes inşallah bundan sonrada devam edecek.Bu kermeslerden elde edilecek gelir ile kuran kurslarımızın eksikleri ve giderleri karşılanacaktır.İlçemizde Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz Bu etkinliğimiz Kutlu Doğum Haftasının ilk halkasıdır. Amacımız insanlara Kutlu Doğum'u hatırlatmak ve kâinatın efendisi Peygamberimiz ile ilgili bilgi sahibi olmalarını sağlamak." dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden"Allah kelamının öğretildiği Kur'an kurslarımızın yapmış olduğu kermesleri her zaman canı gönülden destekliyoruz.Çünkü kurslarımızın ihtiyaçlarının bu kermeslerden karşılandığını hepimiz biliyoruz.İnşallah seneye kutlanacak olan Kutlu doğum haftasında kermesin Atatürk parkı içerisinde düzenlenmesi için yardımcı olacağız."dedi.

Başkan Özden ve Müftü Canbolat ""Hayırlı olsun""dilekleri ile açılış kurdelesini kestikten sonra,  hafta boyunca gıda ve el işi ürünleri satılacak olan kermesi davetlilerle birlikte gezen Başkan Özden,  ailesi ve yakınlarına ünlü Çubuk mekik oyalarından aldı.

Çubuk Merkez  Kur'an Kursu öğreticilerinin organizasyonu ile yüzlerce bayanın el emeği, göz nuru ürünlerinin satıldığı kermesin gelirinin  Kur'an kurslarına harcanacağı bildirildi.



Kermes açılışından sonra İlçe Müftüsü Ali Canbolat, Müftülük Şefi İsmail demirtaş ve Cezaevi vaizi Mustafa Kıran,Kutlu doğum haftası münasebetiyle ilçe esnafını ziyaret ettiler.

Öğle Namazına müteakip ise Mevlana Camiinde vatandaşa döner ekmek ve ayran ikram edildi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.