Çubuk’ta Kalp Dostu Alıç Görücüye Çıktı

Çubuk’ta Kalp Dostu Alıç Görücüye Çıktı

Çubuk’un yüksek köylerinde yetişen alıç meyvesi, orada yaşayan köylüler tarafından olgunlaştıktan sonra tespih - tesbih dizilerek müşterilerine sunuluyor.

Çubuk"un yüksek köylerinde yetişen alıç meyvesi, orada yaşayan köylüler tarafından olgunlaştıktan sonra tespih - tesbih dizilerek müşterilerine sunuluyor. Çubuk"a özel tadı ile yetişen alıç, sarı ve kırmızı renkte ve hafif ekşimsi tadı ile küçük büyük herkesin gözdesi oldu. Ramazan ayı münasebetiyle alıç yiyemeyen vatandaş, satın aldığı meyveyi akşam iftarda yemek için çantasına atıyor.

Kalbe birçok faydasının belirlendiği alıç, araştırmacılar tarafından da kalp ve beyne olan kan akışını ve  kalbin kasılma gücünü  artırdığını, kalbi düzensiz atışlara (kalp ritim bozukluğu) karşı koruduğunu ve kan basıncını (tansiyon) dengelediğini göstermişlerdir.

Çubuk ve Ankara"nın belli başlı köşelerinde alıç satan köylülerimizi görmeniz mümkün oluyor. Ağaçlardan topladıkları alıçları Çubuk"ta ve Ankara da satmaya götüren köylüler, şimdilik geçimlerini bu küçük meyveden sağlıyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum