Çubuk'ta Geriatri Merkezi Kuracam Yalanı

Çubuk'ta Geriatri Merkezi Kuracam Yalanı

Van’da inşaat firması sahibi, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hikmet Pekcan tarafından 50 bin TL dolandırıldığını iddia etti. Şirket sahibi “Pekcan’ın Cumhurbaşkanı Gül’le çekilen fotoğrafına kandık” dedi

Van"da bulunan bir inşaat firmasının başına benzerine ancak filmlerde rastlanır bir olay geldi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde birçok önemli bina inşa eden Dicle İnşaat ve Kaya-Ça İnşaat şirketleri Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Derneği (T-HASAK) Başkanı ve Hacettepe Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hikmet Pekcan tarafından 50 bin TL dolandırıldıklarını iddia etti.

T-HASAK Başkanı ve Hacettepe Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hikmet Pekcan, Ankara Çubuk"ta 400 yataklı, 420 milyon TL değerinde bir Geriatri Merkezi kuracağını ileri sürerek inşası için ortak çalışan Dicle Teknik İnşaat ve Kaya-Ça İnşaat"la sözleşme imzaladı.

Bunun ardından iddiaya göre Prof. Dr. Pekcan inşaat şirketlerinin yetkililerinden, derneğin bazı masraflarının olacağı gerekçesiyle 50 bin TL bağış yapmalarını ve çeki hamiline yazmalarını istedi.

Çeki aldıktan bir süre sonra Pekcan şirketten 1 milyon TL daha istedi. Ancak para yerine aldıkları banka teminatını vereceklerini söyleyen şirket yetkilileri, aradan bir ay geçtikten sonra başlaması gereken inşaatın başka bir şirkete kaydırıldığı öğrenince verdikleri 50 bin TL"yi geri istedi.

Fakat nakitlerinin olmadığını söyleyen profesör para yerine şirkete 50 bin TL değerinde bir senet verdi.


“Kofi Annan ile de fotoğrafı vardı”
Dolandırıldıklarını söyleyen Dicle Teknik Mühendislik İnşaat Limited Şirketi"nin sahibi İnşaat Mühendisi Bedrettin Aykaz, Pekcan"dan Cumhurbaşkanı Gül ve Birleşmiş Milletler eski Genel Sekreteri Kofi Annan ile çekilmiş fotolarını gördükleri ve bilim adamı olduğu için şüphelenmediklerini anlattı.

Pekcan"ın kendilerine işe başlamak için avans olarak 40 milyon TL verebileceğini söylediğini ancak o dönem kendilerinin bu parayı istemediklerini belirten Aykaz, işin başka bir inşaat şirketine verildiğini öğrenince verdikleri 50 bin TL"yi talep ettiklerini dile getirdi.

Aykaz, kendilerini dolandırdığı gerekçesiyle profesör hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek,

“15 gün boyunca parayı alabilmek için Hacettepe Tıp Fakültesi"ne gittik geldik. Sonunda bir senet verdi. Fakat üzerinden dört ay geçmesine rağmen parayı alamadığımız için Prof. Pekcan"ı icraya verdik” dedi.


“Parayı aracı kuruma kaptırdılar”
Prof. Dr. Hikmet Pekcan ise iddialarla ilgili, “Bir projem var. Ama yurt dışından para gelmediği için yürürlüğe girmedi. İnşaat şirketi parayı aracı bir kuruma kaptırmış ve bu kişiler de kayıp. Yurt dışından para gelecek ve tüm harcamaları karşılanacak. Derneğe bağış istemedik, yani birileri almışsa bu borçtur ve 50 bin TL geri verilecek. Konudan haberim var” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.