Çubuk'ta Engelliler İçin Etkinlik

Çubuk'ta Engelliler İçin Etkinlik

Çubuk'ta 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla etkinlik yapıldı.

Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, Çubuk Engelliler ve Engelli Dostları Derneği tarafından Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen programda, herkesin bir engelli adayı olduğunu, en büyük engelin kalplerde oluşan engeller olduğunu belirtti.

Kalpte oluşan haset ve kinin insana getirdiği yükün çok büyük olduğunu vurgulayan Başkan Acehan, "Kalbe haset kadar, kin kadar yük getiren, insana hem biyolojik manada hem de manevi manada yıpratan başka bir kötülük, başka bir engel olamaz diye düşünüyorum. O yüzden hepimiz için, bütün dünya için, Türkiye ve ilçemiz için engellerin ve özellikle de kalp engellerinin kaldırıldığı bir dünya için dua ediyorum" dedi.

Dernek Başkanı Sebahattin Horoz da dernek olarak tekerli sandalye dağıttıklarını, engellilere yönelik çeşitli eğitim programları düzenlediklerini belirterek, "Son olarak geçtiğimiz ay derneğimize katkı sağlamak amacıyla Çubuk Belediyemizin desteğiyle 'Engelsiz Festival' düzenledik. Sizler bize destek olduğunuz sürece de biz faaliyetlerimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Etkinlikte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Hizmetler Uzmanı Ülkem Karabulut, tarafından "Engelli ve ailelerinin sosyal hakları' konulu sunum yapıldı, Müftülük vaizlerinden Lokman Öztürk "Engelli ve ailelerinin dinimizdeki sabır ve mükafatları" konulu konferans verdi.

Konuşmaların ardından engelliler çeşitli gösteriler sunup müzik eşliğinde eğlendi. Programda şiirler okunduğu sırada zaman zaman duygusal anlar yaşandı.

Etkinliğe Çubuk Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Halil Yükselen, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile engelliler ve aileleri katıldı.

tuncay-acehan-001.jpg

8b335402f4de7518fbfaf48cb823bbf5_a.jpg2dsc02774.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.