Çubuk'ta Dostluk Gecesi Düzenlendi

Çubuk'ta Dostluk Gecesi Düzenlendi

Çubuk'a Slovakya'dan gelen öğrenciler ve Çubuklu öğrencilerin bir araya getirildiği Dostluk ve Kardeşlik Gecesi düzenlendi.

Çubuk'un kardeş şehri olan Slovakya’nın Sabinov şehrinden gelen öğrenciler ile Çubuklu öğrencileri bir araya getirmek amacı ile düzenlenen ‘Dostluk ve Kardeşlik Gecesi’ coşku ile kutlandı. Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenen geceye, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Sabinov Belediye Başkanı Peter Molcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, okul müdürleri, öğretmenler, Sabinov’dan gelen heyet, Sabinov’dan gelen öğrenciler ile öğrencilerin kaldığı Çubuklu aileler katıldı.

baskan.20110427234007.jpg

Gecenin açılış konuşmasını yapan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, iki şehir arasında yürütülen kardeşliğin önemine değindi. Sabinov’dan gelen öğrencilerin Çubuklu öğrencilerle birlikte ailelerde kaldıklarını söyleyen Başkan Özden, iki ülke insanlarının kardeşlik ve dostluk duygularını birlikte yaşadıklarını belirtti. Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ sözünü hatırlatan Başkan Özden, dünyada kardeşlik ve barış istiyorsa önce insanların birbirlerini anlaması gerektiğine işaret etti. Başkan Özden, kardeşlik, barışın ve dostluğun Çubuk’ta tezahür ettiğini sözlerine ekledi. 

petr.jpg

Daha sonra konuşan Sabinov Belediye Başkanı Peter Molcan, kendilerine ve öğrencilerine ev sahipliği yapan başta Çubuk Belediye Başkanı Özden, olmak üzere tüm ilçe halkına teşekkür ederek, Başkan Özden’i, heyetini ve öğrencileri Sabinov’a davet etti.

konserr.jpg  

Müzik öğretmenleri Ezel Akgün, Ercan Akgün, Müstadin Şahinbaş ve Arif Demir den oluşan Klasik Türk Müziği Topluluğu tarafından gerçekleştirilen konsere misafirler büyük ilgi gösterirken, izleyenlere zaman zaman müziklere eşlik ettiler. Türkiye'nin dört bir yanından türkülerin seslendirildiği konserin ardından, Şefliğini Ercan Akgün’ün yaptığı Barbaros İlköğretim Öğrencileri tarafından oluşturulan koroda Türk Halk Müziği ve çocuk şarkıları seslendirdi.

konser.jpg

 Sabinov’dan gelen öğrencilerin sergilediği yöresel çeşitli gösteriler ve geleneksel düğünlerinin sergilendiği oyun geceye ayrı bir hava ve renk katarken, Çubuk İlköğretim Okulu Folklor Ekibi tarafından İzmir yöresine ait oyunlar sergilendi. Gecenin sonunda yönetmenliğini Zehra Uzun’un yaptığı Sabinovlu ve Çubuklu öğrenciler birlikte Slovakça ve Türkçe türküler seslendirirken, üzerinde Türk ve Slovak Bayrağı kostümlü iki öğrenci, pelerinlerinde yazan ‘Aynı Dili Değil Ama Aynı Duyguları Paylaşıyoruz’ yazısı il ayakta alkışlandı.

oyun.20110427233740.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.