Çubuk'ta Cami Açılışı

Çubuk'ta Cami Açılışı

Çubuk'ta yapımı tamamlanan Yıldırım Beyazıt Camisi'nin açılışı yapıldı.

Çubuk'a bağlı Yenice Mahallesi'ndeki Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Külliyesi yakında inşa edilen Yıldırım Beyazıt Camisi düzenlenen törenle ibadete açıldı. Arsası Yıldırım Beyazıt Üniversitesi tarafından tahsis edilen ve Yıldırım Beyazıt Cami Yaşatma ve Eğitim Derneği tarafından yaptırılan cami, yaklaşık 2,5 yılda tamamlandı.

Yıldırım Beyazıt Camisi Yaşatma ve Eğitim Derneği Başkanı Yusuf Abadan, cami için bugüne kadar 2 milyon lira harcandığını belirterek, burayı üniversite külliyesinin açılışı öncesine yetiştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Yapının hem içinde, hem de dışında doğal taş kullandıklarını anlatan Abadan, "Bin 100 metrekare kapalı alanı bulunan camide yaklaşık 2 bin kişi aynı anda ibadet edebilecek. Çevredeki en büyük cami. Camimizin iç kısmı Kahramanmaraş'tan getirilen taşlarla, dış kısmıysa Nevşehir'den getirilen doğal taşlarla kaplandı. Bu şekliyle de bölgemizde ilk olma özelliğine sahip. Camimizin kubbesi 28 metre çapında, kubbe yüksekliğiyse 17,5 metredir. Toplam 24 kubbeden oluşan camimizin mimarı Mustafa Şahin'dir. Camimizin bir diğer özelliğiyse minarelerinin her birinde 35'er ton olmak üzer toplam 70 ton su deposu mevcuttur." diye konuştu.

Caminin mimari yapısıyla göz kamaştırdığını kaydeden Abadan, ibadethanenin hemen yanına Kuran kursu ve yurt yaptıracaklarını belirterek, bunun için hayırseverlerden destek beklediklerini sözlerine ekledi.

Eski müftülerden Abdurrahim Somuncu'nun duasının ardından gerçekleştirilen açılışa Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Karakuş, Belediye Meclisi üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış sonrası cemaate yemek ikram edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.