Çubuk'ta Atık Pil Toplama Kampanyası

Çubuk'ta Atık Pil Toplama Kampanyası

Çubuk Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünce "Atık Pil Toplama" kampanyası başlatıldı.

Kampanya, Çubuk Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Atık Pil ve Akümülatörler Kontrolü Yönetmeliği kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği(TAP) ile yaptığı protokolü çerçevesinde başlattı.

Kampanya kapsamında resmi kurumlar, okullar, camiler, fotoğrafçılar, cep telefonu satan iş yerleri, marketler, toplu yaşam alanları başta olmak üzere 135 noktada atık pil toplama çalışması başladı.

Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Bektaş başkanlığındaki çalışma grubu pil kutularını bir taraftan dağıtırken, bir taraftan da dağıtılan yerlerde görevlileri atık pil konusunda bilgilendiriyor. Kutularda toplanan piller belirli aralıklarda Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından toplanarak belirli bir yerde muhafaza altına alınacak ve atık pillerin toplanması ve değerlendirilmesi konusunda Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yetkilendirilen tek kuruluş olan Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği'ne (TAP) bağlı geri dönüşüm merkezine gönderilecek.

Atık pil toplama çalışmalarının çok önemli olduğunu söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, geçen yıl başlatılan ambalaj atıklarının kaynağında ayrıştırılması projesinin ardından atık pil toplama çalışmasını da başlattıklarını belirtti.

Atık piller konusunda özellikle anne ve babaların daha dikkatli olması gerektiğini söyleyen Başkan Özden, herkesin evinde hiç de farkında olmadığı kadar çok sayıda kullanılmış atık pil bulunduğunu anlattı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.