Çubuk'ta 2006 yılında 122 yangın

Çubuk'ta 2006 yılında 122 yangın

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Faruk Kurutuz, 2006 yılında Çubuk'ta 122 yangın olayı olduğunu söyledi.

2006 yılında Ankara'da meydana gelen yangın ve trafik kazaları hakkında bilgi veren Kurutuz, Ankara itfaiyesinin dünyada gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında birçok AB ülkesinden daha ileride olduğunu belirtti. Kurutuz, Ankara itfaiyesinin ABD, Hollanda ve İngiltere'deki itfaiyecilerle boy ölçüşecek seviyeye geldiğini ifade ederek, "Ankara İtfaiyesi olarak kullandığımız teknoloji tamamen ABD, Almanya ve Finlandiya teknolojisidir. Ankara itfaiyesinin sorunları ise kanun ve mevzuatların getirdiği sıkıntılardır. Gelişmiş ülkelerde itfaiye hizmetleri başkentten köylere kadar yayılmıştır. Şehirlerde yeni planlarla şehrin tüm semtlerine itfaiyenin ulaşımı kolaylaştırılmış, bizde ise SİT alanları yasası değiştirilip tarihi binaların bulunduğu bölgelere itfaiye araçlarının girişi sağlanmamıştır" diye konuştu.

Kurutuz, dünya ülkelerinde itfaiye müdürlerinin devlet protokolünde yeri olurken, Türkiye'de itfaiyecilerin hala bir meslek sınıfı olmadığını dile getirdi. AB ülkelerinde yapılan araştırmalara göre 10 çocuktan sekizinin 'İtfaiyeci olmak istiyorum' dediğini, Türkiye'de ise böyle bir gelişme olmadığına dikkat çeken Kurutuz, "Polis, asker, gazeteci, gardiyan ve postacılara verilen yıpranma payı ne yazık ki, itfaiyecilerimize bugüne kadar verilmemiştir" şeklinde konuştu.

Kurutuz, Ankara İtfaiyesi olarak Ankara'da yaşanan yangınlara müdahale etmek için eksiksiz çalışma yürüttüklerini belirterek, en çok 407 bin nüfuslu Altındağ bölgesinde yangın çıktığını en az ise 170 bin nüfuslu Etimesgut ilçesinde yangın meydana geldiğini söyledi. Kurutuz, Ankara metropol ve diğer ilçelerde 2006 yılında meydana gelen yangın ve kaza sıralamasını şöyle yaptı:

"Çankaya 828 yangın 94 trafik kazası, Altındağ 933 yangın 61 trafik kazası, Ayaş 31 yangın, Sincan 467 yangın 44 trafik kazası, Etimesgut 198 yangın 9 trafik kazası, Ahiboz 30 yangın 6 trafik kazası, Temelli 53 yangın 10 trafik kazası, Bala 33 yangın, Elmadağ 118 yangın 6 trafik kazası, Gölbaşı, 297 yangın 32 trafik kazası, Yenimahalle 856 yangın 109 trafik kazası, Mamak 625 yangın 41 trafik kazası, Akyurt 145 yangın 2 trafik kazası, Kalecik 42 yangın 5 trafik kazası, Keçiören 423 yangın 41 trafik kazası, Çubuk 122 yangın 22 trafik kazası, Kazan 40 yangın 16 trafik kazası."

Kurutuz, gelişmiş yerlerde yangınların daha az meydana geldiğini belirterek, "Ankara'dan örnek alırsak Çankaya, Altındağ ve Mamak gibi semtlerimizi kıyaslarsak Çankaya'nın nüfusu ve yüzölçümü diğerlerinin iki katı olmasına rağmen yangın ve diğer olay sayısı diğerlerine göre neredeyse yüzde 80 daha az ortaya çıkmıştır. Çankaya ekonomik ve eğitim düzeyi olarak diğerlerine göre gerekli tedbirleri alarak, yangını meydana getiren unsurları ortadan kaldırıp yangın çıkışlarını asgari seviyeye düşürmüştür" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.