Çubuklular'da Gökçek'ten Otobüs istiyor

Çubuklular'da Gökçek'ten Otobüs istiyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kent içi ulaşımda kullanılmak üzere doğalgazlı ve klimalı 500 otobüs alınacağını bildirmesi üzerine Çubuklular'da Gökçek'ten bu otobüslerden istedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kent içi ulaşımda kullanılmak üzere doğalgazlı ve klimalı 500 otobüs alınacağını bildirdi.

Melih Gökçek, yaptığı yazılı açıklamada, EGO'nun, 20 Mart 2008'de 500 solo tipi doğalgaz motorlu, klimalı otobüs alımı ihalesine çıktığını anımsattı.

Gökçek, 4 firmanın katıldığı ihaleyi MAN firmasının kazandığını belirterek, 6 Haziran 2008 ile Eylül 2009 tarihleri arasında 500 doğalgazlı ve klimalı MAN marka otobüsün teslim edileceğini ifade etti.

Bu otobüslerle kent içi trafiğin daha konforlu bir hale geleceğini belirten Gökçek, şunları kaydetti:

''Yeni otobüsler, halen kullanılmakta olan otobüsler gibi AB'nin kabul ettiği 2020 yılına kadar geçerli olan çevre dostu EEV motor standartlarında üretilmektedir. Çevreye duyarlı, çevre kirliliği etkisi son derece düşük olan bu araçlar, dizel yakıt kullanılan eski model otobüslerimizle kıyaslandığında ise çok büyük ekonomik avantajlar sağlamaktadır. Ayrıca, bu otobüsler Türkiye'de üretildiğinden üretim maliyeti düşerken ülke ekonomisine de katkı sağlamaktadır. 500 yeni doğalgazlı otobüsün daha ulaşımda hizmet vermesiyle doğalgazlı otobüs sayımız 990'a yükselecek.''

Otobüslerin 50'sinde özürlü asansörü bulunacağını ifade eden Gökçek, ''Bu araçlar sayesinde özürlü vatandaşlarımız daha rahat inip binecekler ve Ankara'nın birçok yerine rahatça seyahat edebilecekler'' dedi.
 
Gökçek'in bu açıklamalarını duyan Çubuklular'da bu otobüslerin biran evvel Çubuk'ta da çalışmasını Gökçek'ten talep ettiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum