Çubuklu Mühendisin Büyük Başarısı

Çubuklu Mühendisin Büyük Başarısı

Çubuk Susuz Köyü Nüfusuna kayıtlı Mühendis Yücel Demir dünya çapında bir başarıya imza attı.

TÜRKİYE"nin ilk insansız hava gemisi olan Kuzgun_1"in üretimini yapan Kuzgun İleri Teknoloji Şirketi, ilk test uçuşunu da gerçekleştirdi.

KOSGEB ve TÜBİTAK-TEYDEB"in tasarım ve üretim sürecini desteklediği Kuzgun_1, Türk mühendis ve teknisyenlerini biraraya getiren Kuzgun İleri Teknoloji Şirketi tarafından gerçekleştirilen özgün bir model olarak oldukça geniş bir kullanım alanına da hitap ediyor. Kuzgun_1, orman yangınları, sınır ve sahil güvenliği ve trafik kontrolü gibi alanlarda kullanılabilecek.



Kuzgun_1"in Türkiye"nin ilk başarılı insansız hava gemisi projesi olduğunu ifade eden Kuzgun İleri Teknoloji Şirketi Genel Müdürü Yücel Demir, "Havacılık alanında ve özellikle insansız hava taşıtları açısından Türkiye"nin yurtdışına bağımlılığı ve seyirci kalma konumunu değiştirecek güncel en önemli ulusal projesi olan Kuzgun_1"in, sınır güvenliğimize ilişkin kayıplarımızı da önemli ölçüde azaltacağı inancındayız" dedi.



Kuzgun_1"in, dört metre boy ve 1.4 metre çapında, helyum gazı ile havada uzun süre kalma yeteneğine sahip, istenilen yükseklik ve koordinatlara uzaktan kumanda ile yönlendirilebilen bir hava aracı olduğunu ifade eden Demir, "Kuzgun Iades projesi Türk olması ve dünyada bazı ilkleri üzerinde barındırması nedeniyle ilk kez tanıtıldığı Avrupa"da da yoğun ilgi gördü" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum