Çubuk Şefkat Evi Tamamlanacak

Çubuk Şefkat Evi Tamamlanacak

Çubuk'ta 1996 yılında, arsası hayırsever Abidin Yılmaz tarafından bağışlanan ve 2007 yılında temeli atılan Çubuk Şefkat Evi’nin tamamlanması için girişimlerde bulunuldu.

Daha önceki Belediye Başkanları tarafından girişimde bulunulan ve derneği kurulan Çubuk Şefkat Evi"nin temeli atılmış ve bir katı çıkmış durumda 2007 yılından beri atıl bir vaziyette duruyor. Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden yaptığı açıklamada,"" Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı ile birlikte atıl durumda duran Çubuk Şefkat Evi"nin hayata geçirilmesi için T.C. Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürü ile görüşmeler yaptık. Yaptığımız görüşmelerin sonucu olumlu geçti. Bu günde SHÇEK den Yapı İşleri Daire Başkanı Zekeriya Savaş, Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanı Abdurrahman Çolak, Belediye Meclis Üyelerimiz Satılmış Çolak, Meral Kayan ile Çubuk Şefkat Evi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Sekreteri Akif Tekaüt ile birlikte inşaat alanında incelemelerde bulunduk"" dedi.

Çubuk Şefkat Evi Yaptırma ve Yaşatma Derneğinin yönetimi tarafından arsa ve yarım kalan binanın SHÇEK" YA devrinin gerçekleştirileceğini kaydeden Başkan Özden, ""Bu işi en güzel şekilde yapacak SHÇEK gibi kamu yararına çalışan bir kurumun, ilçemizde yatırım yapması ve hizmet etmesini çok önemsiyoruz. Şefkat Evi tamamlandığında 5 yıldızlı otel konforunda huzurevi olacak. Bu konuda emeği geçen ve geçecek tüm ilgililere ilçem adına teşekkür ederim""şeklinde konuştu

Başkan Özden ile birlikte inşaat alanında ve çevresinde incelemelerde bulunan SHÇEK Yapı İşleri Daire Başkanı Zekeriya Savaş, kendi incelemelerinden sonra proje üzerinde mühendislerinin de incelemelerde bulunacağını ifade etti. Yaşlılara hizmet için SHÇEK"in böyle bir binaya ihtiyacı olduğunu ifade eden Savaş, Başkan Özden"in talepleri doğrultusunda geldiklerini ve yaptıkları incelemelerden sonrada gerekli işlemlere başlayacaklarını kaydetti.

Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanı Abdurrahman Çolak, bölge içerisinde bulunan yeşil alanlar ve parklarla huzurevine uygun bir yapıya sahip olduğunu vurguladı.

Kendilerine desteğini esirgemeyen Belediye Başkanı Lokman Özden"e dernekleri adına teşekkür eden Çubuk Şefkat Evi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Sekreteri Akif Tekaüt, proje hakkında şu bilgileri verdi:""Bina inşaat alanı 2000 m2, bittiğinde bodrum katı dahil toplam altı kat ve 11400 m2 kapalı alanı olacak. Bina 26 m2 genişliğinde 134 adet oda, 30 m2 genişliğinde 27 adet refakatçi kalabilecek ve 161 adet oda olacak şekilde planlandı. Bunların dışında her katta 160 m2 büyüklüğünde yemekhane, dinlenme salonu, toplantı salonu, kütüphane, spor ve çok amaçlı 5 adet salon olması planlandı. Ayrıca personel için bürolar şefkat evi sakinleri için, hobi odaları, çamaşırhane, yüzme ve terapi havuzları ve mescit bulunacaktı""dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum