Çubuk  DONDU..

Çubuk DONDU..

Hava sıcaklığının —20C nin altına düşmesi vatandaşı hazırlksız yakaladı . Çubuk'ta su sayaçları ve su boruları patladı.


Daha öncesinden yapılan tüm uyarılara rağmen önlemini almayan vatandaşın imdadına Çubuk Belediyesi Su Şebeke Amirliği yetişti.



Vatandaşın mağdur olmaması için İşletme Müdürlüğüne bağlı Su Şebeke Amirliği kırmızı alarma geçti. Çok sayıda don ihbarı alan servis anında müdahale ederek vatandaşın mağdur olmamasını sağladılar. Don olayının çok olması nedeniyle zaman zaman ihbara yetişmekte güçlük çeken Su Şebeke Amirliğine diğer birimlerden personel ve ekipman takviyesi de yapıldı.

Çubuk Belediyesi Su Şebeke Amirliği yetkililerinden alınan bilgilere göre hafta sonu yaklaşık iki binin üzerinde su sayacının donduğu belirtildi. Su Şebeke Amirliği yetkilileri sayaçların ve açıkta kalan su borularının, izocam, cam yünü, bez parçası, talaş, boru kılıfı gibi maddelerle kaplanmasını isteyerek şunları söylediler; “Buna rağmen donma söz konusu olursa ateşle yâda sıcak suyla müdahale etmeyin. Bu durumda sayacın bir daha kullanılamayacak hale gelir” dediler.


İlçe sakinlerinin hafta sonlarını evlerinde huzurlu ve sorusuz geçirmeleri için meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda ilgili birimleri alarma geçirildiğini belirten Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca kendiside çalışmaları yakından takip etti. Başkan Tuğluca don olaylarına karşı vatandaşın tedbirli olması gerektiğini belirterek şunları söyledi; “ Havaların aniden soğumaya başladığı bu günlerde su sayaçlarının zarar görmemesi için sayaçların bulunduğu yerlerin hava cereyanına karşı korunması amacıyla açık bölümlerin kapatılması, kırık camların yenilenmesi gerekmektedir. Donan sayaçlara asla sıcak su yâda ateşle müdahale edilmemesi gerekmektedir, “ dedi.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum