Çubuk çayında temizlik yapıldı

Çubuk çayında temizlik yapıldı

Çubuk Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Çubuk Çayı dere yatağının temizliğini yapıyor.


Yeşil Çubuk Parkından başlayıp Otobüs Terminaline kadar olan mevkide yapılan temizlik çalışmasında atılan çöpleri toplayan görevliler, gördükleri manzara karşısında bir hayli üzüldü. Derenin temizlenme çalışmalarını, Çubuk Belediye Başkanvekili Halil Soba da bir süre izledi.


Defalarca temizledikleri dere yatağının üstündeki iş yerlerinden ve evlerden atılan çöplerle çok kötü ve sağlıksız bir manzara ortaya çıkması nedeniyle, duydukları endişeyi dile getiren Çubuk Belediye Başkanvekili Halil Soba: ''Çöplerini dere yatağına atmayı tercih eden sorumsuz vatandaşlar, bu ortamdan doğacak salgın hastalık gibi olumsuzlukların en başta çocuklarımızı ve kendilerini etkileyeceğini unutmamalılar. Kendisine, komşusuna ve yaşadığı çevreye saygısı olmayan insanların toplumda da saygınlığı olmamalıdır " diye söyledi.
Sağlıklı, çevre kirliliğinin olmadığı bir ilçede yaşamak isteyen vatandaşların daha duyarlı olmaları gerektiğini ifade eden Soba, çöplerin rasgele atılmaması konusunda vatandaşları uyararak "Rast gele çöp atanları Alo Zabıta 153 veya Alo Temizlik 837 76 06 telefonlara bildirilmesi bir vatandaşlık görevidir. Bu konuda çevreye duyarlı vatandaşlarla el ele verirsek, bu sorundan kurtulmuş olacağız'' dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum