Çubuk Belediyesi'nden yeni bir kültür hizmeti

Çubuk Belediyesi'nden yeni bir kültür hizmeti

Çubuk Belediyesi, kültür yayınları kapsamında yeni bir kitap daha bastırarak yayımladı.

Çubuk Belediyesi, kültür yayınları kapsamında yeni bir kitap daha bastırarak yayımladı.

Çubuk Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün kültür yayınları arasına dahil edilen Çubuklu Ressam Halil Basri Uluğ’un kaleme aldığı ‘Yaratılıştan Günümüze İsimler ve Tarihçesi’ isimli kitabın baskısı tamamlandı.  

Her sayfasında ayrı bir zenginlik olan eserin kapağında; bazı isimlerin Türkçe ve Arapça yazılışları yer alıyor. Çubuk’un renkli simalarından olan Köylü Ressam olarak ünlenen Halil Basri Uluğ tarafından uzun bir emeğin sonucunda hazırlanan bu kitapla birlikte, Çubuk Belediyesi’nin kültür hizmetleri daha da zenginleşti.  

Belediyeciliğin asli görevlerinin yanında yeni nesil belediyecilik olarak tabir edilen eğitim, kültür, sanat ve sportif faaliyetleri de yürüten sosyal belediyecilik anlayışının hakim olduğu günümüzde, sosyal belediyecilik alanında da çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, ‘Yaratılıştan Günümüze İsimler ve Tarihçesi’ isimli eserde bunlardan biri olduğunu belirtti.

İslamiyet’ten önce olduğu gibi İslamiyet’ten sonrada Türkler, çocuklarına isim koymayı çok önemli bir olay kabul ettiğini kaydeden Başkan Acehan, sözlerine şöyle devam etti:

“Tarihi yüzyıllara dayanan Türk Milleti olarak bizler bütün dünyada tarihinin ve kültürel mirasının, ihtişamı ve köklülüğü ile biliniriz. Kültür çoğu kez inançlar, gelenekler ve değerler sistemi içinde duyusal, maddesel, düşünsel değerlerin bütünü olarak tanımlanır.  Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın geleceğe en iyi şekilde hazırlanabilmeleri için Belediye olarak sosyal belediyeciliğe verdiğimiz destek koşulsuz ve aralıksız olarak devam edecektir. Amacımız geçmişini unutmadan tarihine, kültürüne, örf ve adetlerine sahip çıkan gençlere sahip, kültürlü ve eğitimli bir ilçe oluşturmaktır.  İslamiyet’ten önce olduğu gibi İslamiyet’ten sonrada Türkler, çocuklarına isim koymayı çok önemli bir olay kabul etmişlerdir. Eski Türklerde çocuğun ismi ile alın yazısı arasında bir bağ olduğuna, sanki çocuğun ismi, onun ruhu gibi bir şey sayıldığına inanılırdı. İslamiyet’te de yeni doğan çocuğa kısa bir süre içinde güzel bir isim koymak anne ve babaların en önemli görevlerindendir. Çocuğa konulan isim hem bu dünyada hem de ahirette geçerli olduğuna inanılırken, Rasulullah da(sav) sadece çocukların değil, büyük insanların isimleriyle dahi ilgilenmiştir. Kötü bulduğu bazı isimleri değiştirme yoluna giderken, yine konulması gereken güzel isimler hakkında bilgiler vermiş, zaman zaman bizzat kendileri çocuklara isimler vermiştir. Bizde bu nedenle, ilçemizin yetiştirmiş olduğu değerlerden ressam Halil Basri Uluğ’un eserlerinden biri olan “Yaratılıştan Günümüze İsimler ve Tarihçesi” başlıklı bu eseri, bu ruhu ve bilinci gelecek nesillere aktarmak amacıyla yayınlanmasına katkıda bulunduk.”

Başkan Acehan, eserin hazırlayan Ressam Halil Basri Uluğ ile eserin yayınlanmasına katkı ve destek veren Başkan Yardımcısı Zeki Metin ve ekibine teşekkür etti.

2img_1730.jpg2img_1728.jpg2img_1725.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.