Çubuk Anadolu Lisesinden Gazilere Anlamlı Ziyaret

Çubuk Anadolu Lisesinden Gazilere Anlamlı Ziyaret

Çubuk Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencilerinden oluşan 40 kişilik bir grup Bilkent’te bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri Gazi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ettiler.

Hem öğrencilerde vatan millet sevgisi bilincinin perçinleşmesi hem de manevi değerlere duyarlılığı artırma anlamında düzenlenen ziyaretin gaziler için de büyük moral olduğunu ifade eden Okul Müdürü Fevzi Maman, tüm okulların bu tür etkinlik düzenlemesini istedi. Ziyaret ile ilgili bilgi veren Kaman, şunları kaydetti: ""Öğrencilerimize görevliler tarafından merkezin işleyişi hakkında tanıtım filmi gösterimi oldu. Daha sonra “El ele Kafeteryasında” gazilerle bir araya gelen öğretmen ve öğrencilerimiz, kahramanlarımızın hayat  hikayelerini, tedavi süreçlerini, günlük  faaliyetlerini öğrenme fırsatı buldular. Ziyarette  dünya üçüncüsü olan “ Ampute Milli Takımı” futbolcuları ve “Karagücü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı”  oyuncularıyla tanışma fırsatını da yakalayan öğrencilerimiz oyuncularla sohbet ettiler. Gazilerimizi okullarına davet eden öğretmen ve öğrencilerimiz,  gerekli izinler alındığı takdirde Ampute Milli Takımının iskeletini oluşturan Karagücü Futbol Takımı ile Çubuk Anadolu Lisesi Futbol Takımı arasında Çubuk"ta bir gösteri maçı yapmaları konusunda da fikir birliğine vardılar. Çok ilginçtir ki ziyaret saati sona ermesine rağmen öğrencilerimiz gazilerden ayrılmak istemediler"" dedİ.

Gazilerin bu tür ziyaretlerden çok memnun oldukları konusunda merkez sorumlusu komutanlar tarafından kendilerine bilgi verildiğini söyleyen Kaman, ancak okulların bu konuda çok fazla  bilgi sahibi olmadıkları için ziyaretçi gelmediğini ifade ettiklerini belirtti. Örencilerin çok olumlu izlenimlerle ayrıldığı ziyaretin başka okullara da örnek teşkil etmesini istediklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum