Çubuk Akademi Öğrencileri Konya’da sanayi tesislerini inceledi

Çubuk Akademi Öğrencileri Konya’da sanayi tesislerini inceledi

Çubuk Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Çubuk Akademi'den Konya'ya Vuslat Yolculuğu’ gezisinin üçüncü gününde Çubuk Akademi öğrencileri Konya’daki önemli sanayi tesislerini gezdi.

Bir süre önce okullarında başarılı lise öğrencileri arasından seçilerek kurulan ‘Çubuk Akademi’  eğitim ve öğretim çalışmalarını sürdürüyor.

Akademi öğrencilerine yönelik eğitim ve kültür gezisi kapsamında hazırlanan Çubuk Akademi'den Konya'ya Vuslat Yolculuğunun son günü, öğrenciler Konya’daki önemli tesisleri inceleme fırsatı buldu. Yüksek Hızlı Trenle (YHT) Konya'ya giden 100 öğrencinin son günkü programı, Konya’daki önemli tesislerden olan Konya Şeker’e ait Panagro Et ve Süt Entegre Tesisleri’ni inceleme oldu.

Konya Şeker’in Meram Kampusu’nda bulunan dünyanın en büyük et ve süt tesisi olduğu belirtilen Panagro Et-Süt Entegre Gıda Kompleksi’ni gezerek, Torku markasıyla üretimi yapılan ürünleri yerinde inceleyen Çubuk Akademi öğrencilerine, Kimya Mühendisi Mehtap Bolakar, Kimyager Enes Avlanmaz, Gıda Mühendisi Cemile Kaymak ile Murat Sakallı eşlik etti.  

Pankobirlik Gıda Mühendisi Murat Sakallı, firmaları adına Çubuk Akademi öğrencilerini tesislerde görmekten mutluluk duyduğunu belirtti. Tesis hakkında bilgi veren Sakallı, ülke genelinde taze et ihtiyacının yaklaşık yüzde 15'ini tek başına karşılayabilecek üretim kapasitesine ulaşma hedefleri olduğunu söyledi. Fabrikanın Türk Mühendisleri tarafından tasarlandığını ancak Türkiye’de üretimi olmadığı için makine ekipmanlarını yurt dışından getirmek zorunda kaldıklarını aktaran Sakallı, o sorunun da yetişen yeni nesille aşılacağına inandığını kaydetti. 

Sakallı, ’’Bu fabrika dünyadaki et ev süt ürünlerinin tek çatı altında üretildiği tek fabrikadır. Ayrıca dünyada en son teknolojinin kullanıldığı tek fabrika olma özelliğine sahiptir. Kampus alanının büyüklüğü 343 bin metrekaredir ve toplam kapalı alan ise 100 bin metrekaredir. Şuanda günlük yaklaşık 600 ton süt ve dakikada 1 büyükbaş hayvan kesilerek işleniyor. Bu kapasite yüzde yüz artırılabiliyor’’ dedi. 

Firmaya ait gıda ürünleriyle, burada üretimi yapılan ürünlerin nasıl bir ortamda üretildiğini yakından görme fırsatı yakalayan öğrenciler, aynı zamanda da öğle yemeğinde üretilen ürünlerden de tatma fırsatı buldular.

Çubuk Akademi adına söz alan Cüneyt Küpeli ise, ülkelerinde böyle yatırımları görmekten dolayı gurur duyduklarını belirterek, benzer yatırımları tarım bölgesi olan Çubuk’ta da görmek istedikleri ifade etti.

-Destek olanlara teşekkür

Çubuk Akademi’sinin Konya gezisinde kendilerine her türlü destek veren Selçuklu ve Meram Belediyelerine teşekkür eden Çubuk Akademi Koordinatörü Şükrü Acıelma, ’’Bizim ‘Çubuk Akademi'den Konya'ya Vuslat Yolculuğu’ gezimizde bize destek olan başta Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan’a, Selçuklu Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Atalay’a, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’ya, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar’a, Meram İlçe Müftüsü Sabri Kütükçü’ye ve Selçuklu Müftüsü Ali Okutan’a çok teşekkür ederiz. Öğrencilerimiz açısından çok verimli bir kültürel, araştırma ve inceleme gezisi oldu’’ diye konuştu.

Konya’daki sanayi tesislerinin incelenmesinin ardından Çubuk Akademi öğrencileri tekrar YHT ile Ankara’ya dönerken, öğrencileri Çubuk’ta aileleri karşıladı.

cubuk-akademi-ogrencileri-konya’da-sanayi-tesislerini-inceledi01-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.