Çubuk Adalet Sarayı açıldı

Çubuk Adalet Sarayı açıldı

Çubuk Adalet Sarayı'nın yeni hizmet binası düzenlenen törenle açıldı.

Tören Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in yanısıra, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, HSYK Başkan Vekili Kadir Özbek, çok sayıda yargı mensubu ve vatandaş katıldı.



Törende bir konuşma yapan Şahin, Çubuk Adalet Sarayı'nın beş yıldır açtıkları 93. adalet sarayı binası olduğunu, 30'a yakın binanın da açılış için beklediğini söyledi. İlk derece mahkemelerini çağdaş hizmet binalarına kavuşturduklarını ifade eden Şahin, yüksek yargı organları olan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay'ın yeni hizmet binaları ile ilgili çalışmaların ise sürdüğünü hatırlattı.

Vatandaşların yargı sürecinin uzun olduğundan şikayet ettiğini belirten Şahin, yargı sürecinin kısaltılması, daha verimli, daha adil hizmet sunumu için binaların yanı sıra başka tedbirler alınması gerektiğini de ifade etti. Değişimin önemine dikkat çeken Şahin, kamu kurum ve kuruluşlarının tümünün değişimden nasibini almasının zorunlu olduğunu bu konuda Bakanlık olarak strateji planı hazırladıklarını anlattı.

Şahin, hazırlanan strateji planın önümüzdeki yıl Ocak ayında tamamlanacağını söyledi. Şahin, ''Günübirlik politikalarla, el yordamıyla hareket edemeyiz. Yoksa rotası olmayan bir gemi gibi hareket ederiz, nereye varacağımız belli olmaz. 2014 yılına kadar en fazla güven duyulan organın yargı organı olduğunu ispat etmek, vatandaşlarımıza da bunu benimsetmek durumundayız. Şu anda 2009 yılına giriyoruz.

Hedefimiz yargımızın sorunlarını en asgariye indirmek, vatandaş memnuniyetini en üste çıkarmak gerçekten hızlı, süratli, verimli ve adil bir yargı sisteminin gerekleri olan her türlü tedbiri başta Anayasa olmak üzere yasal tedbirlerimizi de almak ve uygulamaya yansıtmak zorundayız. Buna mecburuz çünkü yargı organlarımızın varlığı daha doğrusu adalet bir toplumda olmazsa olmazıdır'' diye konuştu.

Törende bir konuşma yapan Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Çubuklu olduğunu belirterek, hemşerilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Koordinasyon, plan ve programla istenilen her şeye ulaşılacağına işaret eden Gerçeker, adalet saraylarının huzurlu ve güvenli adalet hizmeti sağlamada yararlı olacağına inandığını söyledi.


Protokol konuşmalarının ardından Şahin ve beraberindekiler kurdeleyi keserek yeni hizmet binasını gezdi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum