Çinde PC Oyunlarına Kısıtlama!

Çinde PC Oyunlarına Kısıtlama!

Yeni uygulama doğrultusunda hükümet, Çin’de internet oyunları üreten şirketlerin kullanıcılara kimlik bilgisi sorması kararlaştılırdı. Buna göre şirketler, 18 yaş altındakilerin 3 saatin sonunda oyunu bırakmalarını ve 'uygun bir fiziksel egzersiz' y

Yeni uygulama doğrultusunda hükümet, Çin’de internet oyunları üreten şirketlerin kullanıcılara kimlik bilgisi sorması kararlaştılırdı. Buna göre şirketler, 18 yaş altındakilerin 3 saatin sonunda oyunu bırakmalarını ve 'uygun bir fiziksel egzersiz' yapmalarını bildiren bir program da yüklemek zorunda kalacak. Eğer kullanıcılar oyuna devam ederse, yüklenen program oyunda kazanılan puanların yarısını silecek. 5 saatin sonunda hala oyunu burakmamış olan kullanıcılarınsa, tüm puanları silinecek.

Çin Hükümeti’nin Basın ve Yayın İdaresi’nden yapılan açıklamaya göre uygulama, oyun bağımlılığıyla savaşmayı, 'İnternet ortamını temizlemeyi' ve 'medeni İnternet kullanımına' teşvik etmeyi amaçlıyor.

Ülkede yayınlanan National Business Daily gazetesinin haberine göre, 2006 sonunda Çin’deki 30 milyon İnternet kullanıcısının yüzde 10’u 18 yaşından küçüktü. bu sayıları gözardı etmeyen hükümetse, 'kararında oynanan bilgisayar oyununun beyin için iyi olduğu, fakat bağımlılığın vücuda zarar verdiği' fikrinden yola çıkıyor.

Çin devlet başkanı Hu Jintao Ocak ayında yeni kurallar yürürlüğe sokmuş, devletin istikrarı için 'sağlıklı bir internet kültürü' yaratmak gerektiğini söylemişti. Çin hükümeti ülkede Internet kullanılmasına izin verse de, kullancılıarın devlet siyasetine uygun olmayan sitelere girmesini filtre sistemleriyle engelliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.