CHP tarihi zaferi yargıya götürüyor!

CHP tarihi zaferi yargıya götürüyor!

Millilerimizin başarısını SMS ile kutlayan CHP lideri Baykal'a, sanal âlemde tepkiler dinmiyor.

İnternet sitelerinde, Baykal'ın turnuva bitiminde maçların iptal edilmesi için dava açacağı belirtiliyor.

CHP lideri Deniz Baykal'ın Hırvatistan'ı yenerek Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yarı finale yükselen Türk Milli Takımı'nı ve Teknik Direktör Fatih Terim'i cep telefonu mesajı ile kutlamasına tepkiler sürerken, internetteki forum sayfalarında ve okuyucu köşelerinde "CHP bu maç için Anayasa Mahkemesi'ne gider" esprisi hayli taraftar topladı. "Dua eden milliler gördüm, Başsavcı da görmüştür", "milli takımlar sorumlusu irticanın odağı olmuş savcı bey..." şeklinde ti'ye almalar dikkat çekiyor.

EN BABA CHP-FUTBOL YORUMLARI

Baykal'ın milli takımın zaferini Fatih Terim'e sadece mesaj atarak kutlaması ve "maçın iptali için Anayasa Mahkemesi" esprisi çerçevesinde birçok internet sitesinde yapılan dikkat çekici yorumlardan bazıları şöyle:

"Ben onları penaltı çekmeden önce dua ederken gördüm, CHP hemen yargıya başvurmalı. Alman maçı öncesi bunlar kapatılmalı, yoksa maç öncesi yine dua ederler."

"Dua yasak, şükretmek yasak, insanımızın tanıtımı yassak, zaferler yassak, okumak zaten..."

TOPTAN MAHKEYE GÖTÜRECEK"

"Yes No Yes No Reklam olduk Lo. Bence Baykal turnuvanın bitmesini bekliyor. Her maç için Anayasa Mahkemesi'ne gitmeye üşeniyor. Turnuva sonunda kökten maçların hepsini iptal ettirecek. Fırtına öncesi sessizlik..."

"Deniz Baykal ve arkadaşları derhal laikliğe aykırı olmayan bir milli takım kurup onlarla maçlara çıkılması için Anayasa Mahkemesi'ne başvurması gerek. Bu milli takımda yönetici ve oyuncuların cuma namazına gitmemesi, oyuna girerken dua etmemesi, ellerini havaya açıp manalı manalı dudaklarını kıpırdatmaması, ailesinde başı örtülü olan futbolcu varsa oynatılmaması, isimleri laikliğe aykırı olanların takıma alınmaması, şortlarının dizüstünde olması, 'Allahın verdiği güçle vurdum gol oldu, Allah yardım etti' gibi laikliğe aykırı kelimeler kullanılmaması vs. gibi kurallar koyulması gerekir."

"Cumhuriyet savcılarını göreve cağırıyorum milliler 'Allah' dedi."

"Türkiye'de milli takımın başarısı dahi olsa Sabih (Kanadoğlu) beyden geçer not almadıkça sayılamaz sayılmamalı, belki de Başbakan maçı izledi diye bile hükmen yenik sayılabiliriz..."

"Sayın Baykal sadece siyasi darbeden anlar ancak futbola aklı ermez pek! O yüzden arasa da ne diyebilir ki Fatih Terim'e."

DAVA AÇARSA KAPATTIRIR

"Arkandayız Sayın Baykal; aslında dalga konusu olacak birşey yok. Kısaca 3 maddede toplarsak 1-malum annelerin başı kapalı 2-maçtan önce de futbolcular cuma namazına gidiyor 3-penaltılar atılırken bizimkiler dua ediyor. Bunların hepsi iptal etmek için yeterli değil mi Sayın Baykal. Aç iptal davasını arkandayız."

"Acaba futbolcularımız Allah'a şükürlerini bildirdikleri için Türkiye'ye geldiklerinde CHP yargıya gidecek mi, giderse futbolcular yargılanacak mı, bundan sonra Türk milli takımına seçilme olasılığı Anayasa Mahkemesı tarafından nedir?"

"Arda Allah'a şükretti laikliğe aykırı bir durum kapatın gitsin!"

DUA GOOGLE'DE

"Hem bu futbolcuların hepsi dindar. Baksanıza hepsi Allah yardım ediyor diyorlar. Bence maç iptal edilmeli. Milli takıma kapatma davası açılmalı. Nihat, Arda, Tuncay, Emre ve diğer futbolculara futbol oynamama cezası verilmeli. Ayrıca son maçta Uğur'un dua ettiği google haberleri ve maç yayınları yapan kanalın kayıtlarında tespit edilmiştir."

"Sayın By-Kalll Anayasa Mahkemesine gidecek.. Uğur Boral'ın ve Fatih Terim'in ettiği dualar lakliğe aykırı... Sonuçta kamusal alandalar..." "Velev ki gitse... Anayasa Mahkemesi takımı kapatır mı? Bence evet"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum