Ceple UCUZA konuşulacak!

Ceple UCUZA konuşulacak!

Kendi numaranla istediğin operetöre gidebilmenin yolu açılıyor.



Danıştay 13. Dairesi, numara taşınabilirliği yönetmeliğinin yürütmesinin iptali yönünde Turkcell"in açtığı davada yürütmenin durdurulması istemini reddetti

Numara taşınabilirliği çıktığında aboneler 10 haneli numaralarını aynen koruyarak ucuz buldukları GSM operatörüne geçebilecek. Abone kaybetmek istemeyen GSM operatörleri arasındaki rekabet tüketiciye ucuzluk olarak yansıyacak

VODOFONE VE AVEA İSTİYOR, TURKCELL İSTEMİYOR

Turkcell"in 1998"de imzaladığı lisans sözleşmesine göre, aboneleri için 0530-0539 arasındaki numaralar tahsis ediliyor. Yatırımlarını bu yönde yapan Turkcell, özellikle telefon numarası 0532 ile başlayan numaraların yıllar boyu yapılan yatırımlarla yaratılan prestijin numara taşınabilirliği ile başka operatöre geçip kaybolmasını istemiyor.

UCUZLUK YARATACAK

Numara taşınabilirliği halen tüm Avrupa ülkelerinde uygulanıyor. Bu uygulama herhangi bir ülkedeki hakim durumdaki operatörün istediği gibi fiyatları belirlemesine de engel oluyor.

Türkiye"de Turkcell"in pazarda ciddi bir hakimiyeti söz konusu. Avea ve Vodafone"un pek çok kampanya yapmasına ve Turkcell"den çok daha avantajlı konuşma ücretleri sunmasına rağmen pek çok abonenin, numarasını değiştirmeyi göze alamadığı için bu tarifelerden yararlanamadığı biliniyor.

Numara taşınabilirliğine imkan tanındığında aboneler örneğin 0532 ile başlayan numaralarını aynen koruyarak Avea ya da Vodafone abonesi olabilecek.

Aynı şekilde bu iki operatörün hizmetinden ve fiyat tarifesinden memnun olmayanlar da 0 555 ya da 0 542 ile başlayan telefon numaralarını aynen koruyarak Turkcell"den hizmet alabilecek.

TURKCELL: DAVADAN VAZGEÇEBİLİRİZ

Bu gelişmenin ardından Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, “Davadan vazgeçmeyi düşünebiliriz” dedi.

Ciliv, “Davadan vazgeçmeyi düşünebilir misiniz?” şeklindeki bir soruya ise “Davadan vazgeçmeyi düşünebiliriz. Durumu değerlendiriyoruz. Esasında bu dava hakkında bir yorumda bulunmak mümkün değil. O yüzden biraz beklemek gerekiyor" yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.