Çanak Anten Görüntüsü Tarihe Karışacak

Çanak Anten Görüntüsü Tarihe Karışacak

Yayıncılık alanında da faaliyete başlayan Türk Telekom, TTNet ile binaların üzerindeki çanak anten görüntüsüne son verecek.

     Uydunun tahtını sallayacak Web TV ve İPTV projeleriyle evlerde internet ortamında zamanla bütün kanallar izlenebilecek. Yakın zamanda tanıtımı yapılacak projeler hayata geçtiğinde yerel televizyonlar da ulusallaşmış olacak. Uydudan vatandaşa ulaşmak ciddi harcamalardan da kurtulacak yerel televizyonlar evinde interneti olan vatandaşa ulaşabilecek.

     Türk Telekom Güney II Bölge Müdürü Ramazan Gezer, söz konusu projelerin tanıtımının yakın zamanda yapılacağını söyledi. Türkiye'deki yerli ve yabancı televizyon kanalları ile film stüdyolarıyla anlaşmalar imzalandığına dikkat çeken Gezer, "Şu anda Web TV'de 78 kanal yer alıyor. Kanal sayısının kademeli olarak artacak. Aynı zamanda sinema, belgesel, spor, müzik, dizi paketleriyle de müşterilerimize hizmet vereceğiz. Yerel televizyonları da bu proje içine katmayı planlıyoruz. Proje ile televizyonlar yerelde kalmayıp ulusallaşacak. Evinde interneti olan herkes yerel televizyonları da izleyebilecek." ifadesini kullandı.

     Web TV ile TV yayınlarının verilen şifre ile bilgisayardan izleneceğini ifade eden Gezer, "Yayıncılık projemizde internet üzerinden TV yayınlarının ve filmlerin izlenmesini sağlayacak Web TV projemizin yanı sıra, yayın kutusu ile de TV'ye bağlanarak yayınların internet üzerinden televizyondan izlenmesini sağlayacağız. Bu internet televizyonu projemiz Türkiye'de büyük yenilik getirecek." diye konuştu.

IPTV sisteminde kullanılacak sitemin internet hattı ve telefon hattına da bağlanacağını vurgulayan Gezer, bu sayede internet, televizyon ve telefon hizmetinin aynı verileceğini duyurdu.

IPTV NEDİR?, WEB TV NEDİR?

Televizyon yayınlarının bilgisayardan izlenmesini Web TV sağlayacak. Bunun için internet bağlantısı gerekiyor. Türk Telekom'un sisteminden yayınları izlemek için  
Microsoft 
'un programı Silverlight'ı bilgisayarlara yüklemek gerekiyor. Web TV servisinden TTNet abonesi yararlanabilecek. Standart paket ve Plus paket olarak iki paket programı şeklinde hizmet vermesi planlanıyor.

IPTV ise internet televizyonu olarak adlandırılıyor. Bu sayede TV, bilgisayar, DVD/VCD, telefon tek platformda birleşiyor. IPTV sayesinde bir çok kanal da uydudan yayın yapmak zorunda kalmayacak. İnternet dünyasında herkes yerini almak için yarışacak. Web TV ve IPTV işinde, o anki internet bağlantı hızınıza göre görüntü kalitesi dinamik olarak değişebiliyor. Bu yüzden kesintisiz izleme için altyapının güçlü olması gerekiyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.