Caddelerde düğün Yasağına Parklarla Çözüm

Caddelerde düğün Yasağına Parklarla Çözüm

Çubuk'ta vatandaşlardan ve Sivil Toplum Örgütlerinden gelen talepler doğrultusunda, Çubuk Kaymakamlığı başkanlığında oluşturulan komisyon çalışmaları doğrultusunda cadde ve sokakları kapatarak düğün ve nişan merasimleri yapılmasına yasak geliyor.

Geçtiğimiz hafta Çubuk Kaymakam Meftun Dallı başkanlığında Çubuk Vergi Dairesi salonunda gerçekleştirilen Resmi kurum ve kuruluşların müdürleri, sivil toplum örgütlerinin başkanları ve mahalle muhtarlarının da hazır bulunduğu toplantıda komisyon üyelerince alınan kararlar doğrultusunda, cadde ve sokakların kapatılarak düğün yapılmasına izin verilmeyeceği ile ilgili karar alınmıştı. Çubuk Belediyesi Başkanı Lokman Özden, bu konuda vatandaşların mağdur olmamaları için ilçede bulunan düğün ve nişan yapmaya elverişli parkları halkın yararına açacaklarını belirtti.

Çubuk"ta bugüne kadar yasal olmamasına rağmen cadde ve sokakların kapatılarak düğün ve nişan merasimleri için kullanıldığını anımsatan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, bu davranışların modern şehircilik açısından uygun olmadığı gibi birçok insanı da rahatsız ettiğini vurguladı. Mahalle muhtarlarını da vatandaşlara yardımcı olmaları konusunda uyaran Başkan Özden,"Modern şehircilik anlayışında insanlar sadece kendilerini düşünmeyip çevresindeki insan ve canlıları da düşünmek zorundadır. Bir vatandaşımız düğün yaparken, bir diğer vatandaşımızın da ızdırap çekmesini uygun bulmuyoruz. Bu nedenle bundan sonra Çubuk Belediyesi sınırları içinde, sokak aralarında düğüne mülki ve adli makamlar tarafından izin verilmeyeceğinden, mahallelerimizde bulunan düğün yapmaya uygun parklarımız düğünlerde vatandaşlarımızın yararına kullandırılacaktır. Ayrıca Yeşil Çubuk Parkında açık hava da düğün yapıla bilmesi için bir alan oluşturulması çalışmalarına başladık. Burası tamamlandığında çok uygun fiyata vatandaşlarımız düğün ve nişanlarını bu alanda yapabilecekler" diye konuştu.

Çubuk Belediyesi Zabıta Müdürü Orhan Ünal, 2005 Avrupa uyum yasalarına göre, sokakta gürültü yapana para cezası kesile bildiğini ifade ederek, gerektiğinde görevlerini yapacaklarını belirtti. Özellikle yaz aylarında halkı uykusuz bırakan ve gürültü kirliliğine neden olan sokak arasındaki düğün merasimlerinin yasaklanmasının halkın isteği olduğunu söyleyen Ünal, ""Vatandaşlarımız bu tür faaliyetlerini düğün salonu ya da belediyelere ait alanlarda yapmalı""dedi


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum