Büyükşehir'den Park ve Mesire Alanı

Büyükşehir'den Park ve Mesire Alanı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Mücavir Alanlarda Yer Alan İlçeleri, Beldeleri ve Mahalleleri Parklar, Mesire Alanları, Yürüyüş Yolları ve Yeşil Alanlarla Donatıyor.


Çalışmalar hakkında bilgi veren Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, Büyükşehir Belediyesi'nin rekreasyonun yani serbest zamanın uygulandığı en önemli mekan olan parklara çok büyük önem verdiğini vurgulayarak, vatandaşlara hem boş vakitlerini değerlendirme hem de spor yapabilme olanağı sağlamayı hedeflediklerini bildirdi.

Akgül, 70 bin metrekarelik Ayaş İpek Yolu Parkı ve Mesire Alanı, Sinanlı Parkı, Sinanlı Mesire Alanı, Beypazarı Ertuğrul Özer Parkı, Yenikent'te Cezaevi yanında yaklaşık 8 bin metrekarelik Ceza İnfaz İçi Parkı, Akyurt Yeşiltepe Parkı, Akyurt Meydanı, Kutludüğün Parkı, 14 bin metrekarelik Esenboğa Parkı, Çubuk Atatürk Parkı ve Meydanı, 20 bin metrekarelik Sirkeli Parkı, Yukarı Çavundur Yıldırım Beyazıt Parkı'nın tamamlanarak çocuklar için yapılan oyun alanlarıyla birlikte hizmete hazır hale getirildiğini bildirdi.

Akgül, 10 bin metrekarelik Bala Merkez Parkı, Karaali Parkı, Karagedik Parkı, Gölbaşı Selametli Parkı, Bezirhane Parkı, Keçiören Uyanış Parkı, Pursaklar Parkı, Saray'da Sarayköy Parkı, Saray Huzurevi önüne yapılan parklardaki çalışmaların ise devam ettiğini kaydetti. Akgül, yeni yapılan parkların çoğunda altyapı çalışmalarının bittiğini, elverişsiz ve soğuk hava koşullarının uzun sürmesi nedeniyle bank, kamelya, çiçeklendirme, kuşevi, aydınlatma direkleri ile bazı park mobilya ve süsleme işlerini çok yakında tamamlayacaklarını belirtti.


Yine bu yıl içerisinde Ulus'taki Gençlik Parkı gibi çok büyük projelerin de hayata geçirileceğini ifade eden Akgül, ilçelerin çalışmalarına da destek verdiklerini hatırlatarak, Kesikköprü Parkı, Oyaca Parkı, Kalecik Parkı, Elmadağ Parkı ve Temelli beldesinde de göl çevresinde bir parka en kısa sürede başlamak istediklerini açıkladı.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in halkın sorunlarını dinlemesi ve incelemeleri sonrasında verdiği talimatlar doğrultusunda uygun olan bölgelerin bu yılın park, yürüyüş yolu ve yeşil alan programlarına alındığını söyledi. Akgül, soğuk kış günlerinin uzun süre etkisini sürdürmesine rağmen yeşil alanlardaki kışlık çiçek ve ağaç dikim, bakım, budama, ilaçlama ve temizlik çalışmalarına aralık vermeksizin devam ettiklerini kaydetti.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum