Büyükşehir'den Giysi Yardımı

Büyükşehir'den Giysi Yardımı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, dar gelirli vatandaşlara giysi yardımı başlattı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Ulus ve Sincan'da açılan giysi yardım merkezlerinde dar gelirli Ankaralıların tepeden tırnağa giydirildiği belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi, dar gelirli Ankaralılara yönelik gerçekleştirdiği yardımlara bir yenisini daha ekledi. Ulus ve Sincan"da hizmete açılan Giysi Yardım Merkezi"nde ihtiyaç sahibi Ankaralılar alış- veriş havasında tepeden tırnağa giydiriliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi kömür, gıda, çocuklara eğitim ve giyim yardımından sonra dar gelirli Ankaralılara yönelik giysi yardımı uygulamasını da başlattı. Anafartalar Caddesi üzerinde Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Binası karşısı ile Sincan - Eryaman Aile Yaşam Merkezi"nde açılan Giysi Yardım Merkezi"nde dar gelirli Ankaralılar gönül rahatlığı içerisinde alış veriş yapar gibi ihtiyaç duydukları giysileri seçip beğeniyorlar, özel kabinlerde denedikten sonra yetkililere teşekkür ederek, mağazalardan ayrılıyorlar.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı"nca yapılan alan taramaları ile daha önceden Büyükşehir Belediyesi"nden çeşitli yardımlar alan dar gelirli Ankaralılara, bu kez de tepeden tırnağa, ayakkabıdan paltoya, takım elbiseden gömleğe, etekten bluza kadar giyinme imkanı sunuluyor. Dar gelirlilerin özgürce seçerek giyinebildikleri merkezlerde erkek, kadın ve çocuklara yönelik olarak ayrılan katlarda her bir gruba ait 26"şar çeşit kıyafet sunuluyor.

Merkezlerin sorumlusu Bekir Ekin, Giysi Yardım Merkezi"nde dar gelirli olduğu önceden saptanan Başkentlilerin, birinci kalite olan giysileri herhangi bir mağazada alış veriş yapar gibi seçerek aldıklarını kaydetti. Merkezlerde kıyafetleri kontrol etmek için soyunma kabinleri ile giysi almak isteyenlerin oturup, dinlenebilecekleri yerlerin de bulunduğunu kaydeden Bekir Ekin, giysi beğenmek için gelen çocuklara merkez personelinin itina ile yardımcı olduğunu söyledi.

Giysi almak için merkezde bulunan çocuklardan İ. K. ve F. Y. kendilerine bayram alış verişi imkanı veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek"e teşekkür ettiler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.