Büyükelçiden Anlamlı Hediye

Büyükelçiden Anlamlı Hediye

Slovakya Büyükelçisi Vladimir Jakabçin Çubuk’ta bulunan , Bedensel Engelliler İş Eğitimi İş Merkezi Yarı Değerli ve Süs Taşları İşlemeciliği okuluna bilgisayar hediye etti.

Slovakya Büyükelçisi Vladimir Jakabçin Çubuk"ta bulunan Çubuk Kaymakamlığı, Çubuk Belediyesi, Çubuk Platformu ve Gazi Üniversitesinin ortaklaşa yürüttükleri, Bedensel Engelliler İş Eğitimi İş Merkezi Yarı Değerli ve Süs Taşları İşlemeciliği okuluna bilgisayar hediye etti.

Sıkça İlçeye gelerek kendisini evinde hissettiğini belirten Slovakya Büyükelçisi Vladimir Jakabçin kardeşliği ileri düzeye çıkarmak içinde çaba harcıyor. Festivalde Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca"ya yaptığı ziyarette ilçede bulunan bir hayır kurumuna bilgisayar hediye etmek istediklerini belirten Slovakya Büyükelçisi Vladimir Jakabçin, Başkan Tuğluca"nın isteği üzerine Bedensel Engelliler İş Eğitimi İş Merkezi Yarı Değerli ve Süs Taşları İşlemeciliği okuluna hediye etti.

            Bilgisayarı hediye etmek ve Bedensel Engelliler İş Eğitimi İş Merkezi Yarı Değerli ve Süs Taşları İşlemeciliği okulunda incelemelerde bulunmak için Eşi ve Elçilik çalışanları ile ilçeye gelen Büyükelçi, Başkan Tuğluca"yı makamında ziyaret ederek kendisine Sabinov"dan davet mektubu getirdi.

“ Bende Orucum”

Ziyarette kendilerine ikramda bulunmak isteyen Başkan Tuğluca"nın ısrarlarına rağmen ikramları kabul etmeyen Büyükelçi den Ramazan jesti. Başkan Tuğluca"nın ikram teklifini Ramazan ayı bizde orucuz diye kabul etmeyen Slovakya Büyükelçisi Vladimir Jakabçin"den kardeşlik ve Ramazana saygı.

“ Çubuk Agat Taşı İlgi Odağı Oldu”

Slovakya Büyükelçisi Vladimir Jakabçin ziyarette bilgisayar hediyesinde bulunduğu Bedensel Engelliler İş Eğitimi İş Merkezi Yarı Değerli ve Süs Taşları İşlemeciliği okulunda bir süre incelemelerde bulundu. Ziyarette Başkan Tuğluca ve Gazi Üniversitesi Eğitim Görevlisi Murat Yılmaz"dan okul ve işleyişi hakkında Büyükelçiye bilgiler verdiler.

            Gazi Üniversitesi Eğitim Görevlisi Murat Yılmaz okulun kurulma amacını şöyle anlattı; “ Okulumuz 8 Ekim 2007 tarihinde kurulmuştur. Çubuk Kaymakamlığı, Çubuk Belediyesi, Gazi Üniversitesi ve İş Kur"un destekleri ile kurulan, Bedensel Engelliler İş Eğitimi İş Merkezi Yarı Değerli ve Süs Taşları İşlemeciliği okulunun hedef grupları, mesleği olmayan ve işsiz ev hanımları ile Bedensel Engellilerin iş sahibi olmalarıdır. Ayrıca ilçede bulunan ve buraya özgü taşların ekonomiye kazandırılması amaçlanmıştır. Sayın Büyükelçimiz Vladimir Jakabçin"ede hediyelerinden ötürü teşekkür ederiz “ dedi

            Okul yöneticileri ve öğrenciler tarafından Büyükelçiye ve Eşine işlenmiş Çubuk Agat taşları hediye edildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.