Bu yıl'da Salep Geleneği Bozulmadı

Bu yıl'da Salep Geleneği Bozulmadı

Ramazan ayı boyunca Çubuk Belediyesi Eğitim Kültür Servisi Camilerde salep dağıtımı yaptı.


Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca Ramazan ayı süresince camilerde vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulundular. İkramların en çok ilgi göreni de salep ve kandil simidi oldu.

Kadir gecesi münasebetiyle Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca gündüz esnaflara, teravih namazından sonrada halka kandil simidi dağıttı. Teravih namazından sonra kandil simidinin yanında salep dağıtımı da yapıldı. Merkezde bulunan camilerde yaklaşık sekiz bin kişiye eş zamanlı dağıtılan salep ve kandil simidine ilginin yoğunluğu gözlerden kaçmadı.

Geçen yıl olduğu gibi bu senede ramazan ayı boyunca, soğuk algınlığına şifa gibi gelen bir fincan tarçınlı salebin yerini başka hiçbir şey tutamaz diyen vatandaşa bol, bol salep dağıtıldı.



Konu ile ilgili açıklama yapan Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca şunları söyledi;” Ramazan münasebetiyle teravih namazının çıkışında ay boyunca salep dağıtımı yaptık. Artık bir gelenek haline getirdiğimiz salep dağıtımına vatandaşlarımızın da ilgisi oldukça fazla olduğu gözlemlenmektedir. Sosyal hizmetlerimizden olan bu ve benzeri hizmetlerimizi artırarak devam etmekteyiz” dedi.(H.Yiğiner)


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.