Bu televizyonlar çok farklı

Bu televizyonlar çok farklı

Aklınıza ne gelirse televziyonda olacak. İnternet, bankacılık, online oyun ve daha niceleri. Türk Telekom'dan müthiş proje.

Türk Telekom'un geliştirdiği, TV yayınlarının geleceği olarak nitelendirilen,  IPTV projesi, 2009'da devreye girecek.

Yeni Şafak'tan Melih Bayram Dede'nin haberine göre Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany, Türkiye'yi internet üzerinden telvizyon yayınlarının taşınması temeline dayanan IPTV'yi 2009'da tanıştıracak.

 Bankacılık işlemleri televizyondan yapılacak
IPTV platformu, TV yayını, isteğe bağlı içerik yayını, kişisel içerik kaydı, canlı yayını durdurma, gecikmeli yayın izleme, izle-öde sistemi, interaktif servisler, internet ve görüntülü iletişim gibi hizmetlerde tüketicilere çok çeşitli seçenekler sunacak. Müşteriler, IPTV üzerinden bankacılık işlemlerini gerçekleştirebilecekleri gibi online oyunlar da oynayabilecek.  



Dubai'de gerçekleştirilen ve IPTV'nin geleceğinin tartışıldığı IPTV World Forum MEA 2009'da konuşan Doany, “IPTV, müşterilerimizin istedikleri zaman, istedikleri yerde çevrimiçi içeriği seyretmesine imkan verecek. Kişiselleştirilmiş IPTV hizmeti sadece yeni iş fırsatları yaratmakla kalmayacak, aynı zamanda yeni sektörler oluşturacak” dedi.

ARGELA VE SEACHANGE ÜRÜNÜ

Türk Telekom'un IPTV projesini, bir Türk Telekom şirketi olan Argela, SeaChange ile birlikte geliştirdi. Sistemin orta katmanı olarak ifade edilen 'Middleware Platformu', Argela mühendislerinin emeklerinin ürünü. Paul Doany, IPTV World Forum'a, Argela ve SeaChange'in arkasında finans desteği olan son derece sağlam bir kuruluş olduğunu göstermek için katıldıklarını söyledi.

PİLOT UYGULAMA BAŞLIYOR

IPTV'nin piyasaya sunulması için kesin bir tarih veremediklerini ifade eden Doany, “Bu yılın sonu itibariyle pilot uygulama içi hazır olacağız. Ticari lansmanı daha sonra açıklayacağız. Hizmetin fiyatıyl ilgili açıklama da o zaman yapılacak” dedi. Yurtdışında yaşayan Türklere de IPTV üzerinden ulaşmayı planladıklarını belirten Doany, “TV, müzik, oyun, eğitim gibi hizmetleri IPTV üzerinden başka ülkelerde yaşayan Türklere ulaşabilirsek bu bizim için çok büyük bir fırsat. Örneğin Vitamin adlı eğitim seti bu anlamda çok önemli” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.