Bu robottan korkulur

Bu robottan korkulur

İnsanlar gibi nefes alıp veriyor. Dokunduğunuzda sizin gibi tepki veriyor. İnsansı robotlar hayrete düşürüyor.

Ishiguro'nun geliştirdiği android, profesörün üzerinde bulunan algılayıcılar sayesinde onun hareketlerinin aynısını yapıyor ve bir mikrofon sayesinde profesörün sesiyle konuşuyor.

Geminoid adı verilen robot, "Başta bir androidle konuşmak size tuhaf gelebilir. Konuşma devam ettiğinde siz de bu farkı unutacaksınız ve gözlerine bakarken bir rahatsızlık hissetmeyeceksiniz" diye konuştu.

Derisinin altındaki 50 sensor seyesinde dokunulduğunda tepki veren robot, içindeki hava üflemeli motor sayesinde nefes alıp veriyor.

Profesör Ishiguro, kendi görünümüne yakın olması için androidin saçını kendi saçından aldığı örneklerle oluşturmuş. İnsansı robot teknolojisinin en gelişmiş modeli olarak görülen androidin hala giderilememiş bazı aksaklıkları var.

Robotun yapmakta zorlandığı el ve boyun hareketleri bir uzaktan kumanda yardımıyla gerçekleştiriliyor. Profesör Ishiguro, buluşunun yakın zamanda dünyada çok şeyi değiştireceğini savundu.

Ishiguro, "Gelecekte gitmek zorunda olduğmuz yeryere androidlerimimzi gönderebiliriz. Hatta insana tıpa tıp benzeyen bu robotlar sayesinde istediğimiz kişinin yanımızda olmasını sağlayabiliriz" dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.