Bu Kavga Bitmez!

Bu Kavga Bitmez!

16 Şubat 2008 günü Kalecik Otobüsünün Çankırı Kavşağında yolcu alması üzerine çıkan tartışmada Kalecik otobüsünün camı kırıldı.



Daha sonra her iki tarafta birbirlerinin araçlarına zarar verdi. Otobüsçülere göre bu kavga “ekmek kavgası.” Bu işin daha da büyümemesi için Belediye Başkanlarından yardım bekleyen araç sahipleri belediye tarafından belli kıstaslar konularak birbirlerinin yolcularına müdahalenin yapılmaması için uyarı yapılması isteğinde bulundular.

Türkiye"nin hiçbir yerinde ulaşımda bu kadar Akyurt-Kalecik-Çubuk"un arasındaki gibi sorun görülmedi, yaşanmadı.
Yıllardır aynı güzergahta yolcu taşıyan Kalecik ve Akyurt otobüsleri kimi zaman bir yolcu yüzünden, kimi zaman olmadık bahanelerle tartışır dururlar, yine bu tartışmalardan bir tanesi daha gerçekleşti ve bu defa her iki taraf ta bir birlerinin araçlarına zarar verdiler.

Bu işin daha da büyümemesi için Belediye Başkanlarından yardım bekleyen araç sahipleri belediye tarafından belli kıstaslar konularak birbirlerinin yolcularına müdahalenin yapılmaması için uyarı yapılması isteğinde bulundular.
Şimdiye kadar girişimlerinin sonuç vermediğini belirten araç sahipleri bundan sonraki olabilecek sıkıntıların sorumlusu Belediyeler olacağını belirttiler.

Hiçbir statünün belirlenmediği taşımacılık işinin halen kara düzen gitmesinin ilçelere zarar verdiğini hep suçluların kendileriymiş gibi gösterilmeye çalışılması, bu yüzden yolcularla araç sürücüleri arasında da birçok olumsuzlukların yaşandığı belirtildi.

Bu gibi çekişmeler Büyükşehir Belediyesinin ekmeğine yağ sürer,
Yıllardır mücadele veren direnen ve tüm umutlarını bu araçlara bağlayarak gelecekte araç üzerinden pirim yapıp birikim sağlamak için borçla boğuşan, tasarruf olarak düşündükleri araçları bir çırpıda bertaraf edilebilir.
İlk öğreneği Çubuk İlçesi Yukarı Çavundur beldesinde yaşanmış, bu araçların ilçe merkezinden yada il merkezinden yolcu almaya başladıklarında ikinci bir sıkıntıyı yanında getirecek, halkın tepkisi sağlanacak ve siz bu işi yapamıyorsunuz, halk böyle istiyor denilip Özel halk otobüsleri Ankarada ki gibi Yeşil Otobüslerin durumuna düşebilirler, bu nedenle Akyurt-Kalecik- Çubuk yolcu taşıma araçlarının bu konuda da çok dikkatli olmaları gerekiyor ve bir yolcu için kavga eden bu insanların yarın hiç yolcuları olmayabilir ve araçlarını yok pahasına satmak zorunda kalabilirler.

Hele ki ülkemizde en çok birbirine destek veren meslek kamyonculuk, otobüsçülük gibi meslekler her zaman ön plana çıkarken özellikle Akyurt-Kalecik Otobüsleri arasındaki yaşanan bu olaylar bu kültürü de ortadan kaldırmış gözüküyor. Birbirlerine destek olması gerekirken bir yolcu yüzünden, hatta üç beş yolcu yüzünden bu gibi tartışmalara meydan verilmemesi gerekiyor,

Diğer taraftan Kalecik-Akyurt- Ankara-arası şehirler arası bir devlet yoludur, özellikle ilçe merkezini terk ettikten sonra bu güzergahta yolcu kavgası yasal olarak mümkün gözükmüyor. Her yolcu istediği araca binmekte serbesttir, Her yolcu otobüsü de bu güzergahta yolcu alabilir buna yasal olarak hakları vardır.Çünkü bu yol devlet yoludur, Bu yola belediyelerinde müdahalesi söz konusu değildir.

Sözü edilen ilçelerde hizmet veren araç sahiplerinin birbirlerine nezaketen yolcu alıp almamama konusunda anlayış gösterebilir aksi taktirde birbirlerine bu şekilde tepki göstermeleri kendilerine zarar verir, bu yüzden birlik ve beraberlik içinde yardımlaşarak çalışmaları yolcuları ve kendilerini memnun edeceklerdir, başka şansları yok.

www.ufukgazetesi.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum