Berberler Pazar Günleri Açık Olsun

Berberler Pazar Günleri Açık Olsun

Çubuk'ta faaliyetlerini sürdüren 25 berber Şubat 2007 tarihinde Çubuk Belediye Düğün Salonunda yapılan bir toplantı sonunda Pazar günleri çalışmama kararı almışlardı.

Çubuk'ta faaliyetlerini sürdüren Berberler Pazar günleri çalışmama kararı almışlardı. Aradan geçen bu süre zarfında vatandaşların berberlerin tekrar eski günlerde olduğu gibi Pazar günleri çalışmasını istediklerini aksi taktirde artık berberleri protesto edip sakal traşlarını kendilerinin olacağını ve  Çubuk'ta hiç saç tıraşı olmayacaklarını Ankara'daki berberlerde saç traşı olacaklarını söylediler.


Ayrıca bu konuyla ilgili bir sıkıntıda ev hanımlarından geldi.

Çocukların saç traşı ile ilgili sıkıntısını dile getiren ev hanımı Birsen Kaya;

“ Eşim çalıştığı için ancak pazar günleri izinli oluyor. Çubuk'ta bulunan tüm berberler pazar günleri kapalı olduğu için  çocuklarımızı traş ettirebilmek için eşimle çocukların her traş zamanı bir kavga ortamı yaşıyoruz. Eşim diğer günler çalıştığı için mecbur çocukları traşa ben götürmek zorunda kalıyorum ama benimde berberde oturup beklemem hoş olmayacağı için çocuğumu traş ettiremiyorum. Çubuk'taki berberlere şunu söylemek istiyorum. Haftada bir gün çalışmayıp dinlenme kararı berberlerin doğal hakkıdır ancak berberlerin tamamen bir gün kapalı olma kararı doğru  bir karar değildir. Zira nasıl bir ekmek fırını pazar günleri kapatmadan ekmek çıkartabiliyorsa ve yine haftanın hiçbir günü kapalı olmamasına rağmen işçileri çalışanları dönüşümlü olarak haftanın belirli günlerinde tatil yapabiliyorsa berberlerde bunu yapabilmeli" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum