Belediye'nin gıda yardımları sürüyor

Belediye'nin gıda yardımları sürüyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, yoksul ve ihtiyaç sahibi aileler için adeta yaşam desteği haline getirdiği ve 12 yıldan bu yana aralıksız sürdürdüğü gıda yardımları devam ediyor.

400 bin aileye yaşam desteği sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen gıda dağıtımlarında bu yıl içinde yaklaşık 315 bin aileye ulaşıldı. Bu yıl Nisan ayında başlanan gıda yardımları daha önce olduğu gibi adrese dayalı organizasyon sistemiyle hak sahiplerine kapıda teslim ediliyor.

Dağıtımlarda önceden yapılan planlama gereği günde ortalama 1500 aileye ulaşılıyor. Yardım paketleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ile mahalle muhtarlarının ortak çalışması sonucu tespit edilen muhtaç kişilere ulaştırılıyor. İçerisinde kuru gıda ve temizlik malzemeleri bulunan yardım paketlerinden alınan örnekler zaman zaman Büyükşehir Belediyesi"nin laboratuarlarında yüksek gıda güvenliği testlerine tabi tutuluyor.

Gıda paketleri sağlık koşulları itibariyle depolanma ortamından ambalajlama sürecine kadar sürekli kontrol ediliyor. Gıda paketleri de büyük bir titizlik içerisinde, yardım edilen aileler rencide edilmeden belge karşılığı hak sahibinin kendisine veriliyor. Gıda yardım paketleri” aşan 5 koliden oluşuyor. Paketlerin içerisinde; zeytin, peynir, salça, makarna, sıvı yağ, un, şehriye, çay, reçel, şeker, pirinç, kuru fasulye ve nohut gibi ürünlerinin yanı sıra sabun, çamaşır ve bulaşık deterjanı bulunuyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, dağıtımların hiçbir karmaşaya yol açmadan büyük bir özenle gerçekleştirildiğini belirterek, “Günde ortalama 1500 aileye gıda yardımı ulaştırılıyor” dedi. Başkan Gökçek, yoksul ve ihtiyaç sahibi aileler için adeta bir yaşam desteği haline gelen yardımların dağıtımının aralıksız sürdürüleceğini ifade ederek, Büyükşehir Belediye Meclisi"nin aldığı karara göre 2008 yılı içerisinde yardımlardan toplam 400 bin ailenin faydalanacağını söyledi.

Gökçek, “Gıda yardımlarının dağıtımı, Türkiye" de örnek gösterilecek bir düzende yapılmaktadır. Daha önce yaptığımız yardımlar dolayısıyla bizi eleştirerek, sadaka kültürü oluşturduğumuzu ifade edenler bugün bizim yaptıklarımızdan yola çıkarak ufak çapta da olsa gıda yardımları yapmaya çalışıyorlar” dedi. Büyükşehir Belediyesi"nin milyonlarca Ankaralıya gıdadan yakacağa, giyimden eğitime kadar bir çok konuda yardım yaptığını, yaşlılarla engellilere de yaşam desteği sağladığını kaydeden Başkan Gökçek, “Ankara'da yaşayan ve ekonomik sıkıntı içerisinde olan her vatandaşımızın yardımına koşmayı görev sayıyoruz” şeklinde konuştu.

GÖKÇEK: ”YARDIMLAR ÖNÜMÜZDEKİ YILDA SÜRECEK”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 1998 yılından bu yana Büyükşehir Belediyesi olarak devam ettirilen gıda yardımlarının önümüzdeki yıl da süreceğini belirterek, “İlk olarak 1997-1998 yılında başladığımız ve 32 bin 500 aileye gıda yardımı yaparak bir nebze de olsa destek verdiğimiz aile sayısı bu yıl 400 bine ulaşacak. Önümüzdeki yılda da yardıma muhtaç ailelerimizin yanında olarak gıda yardımlarını sürdüreceğiz” dedi.

SOĞUK HAVA DEPOLARINDA STOKLANIYOR, LABORATUARLARDA İNCELENİYOR

Yardım paketleri içinde dağıtılan gıda maddeleri, hava şartlarından olumsuz etkilenmemesi için özel paketler içerisinde BELSO"nun soğuk hava depolarında korunuyor. Diğer taraftan, gıda maddeleri düzenli olarak Büyükşehir Belediyesi"nin ilgili birimlerince teste ve incelemeye tabi tutulduktan sonra dağıtılıyor.

Malzemeler belediye yetkililerinden oluşan 5 kişilik muayene komisyonunca, her parti gıdanın teslim alımı sırasında miktar ve fiziki özellikleri yönünden kontrol ediliyor. Ürünler, koruyucu ambalajlarından akıp akmadığı, gıda ve malzemelerin üretim ile son kullanım tarihlerinin uygun olup olmadığı gibi özellikler açısından inceleniyor.

Yardım paketinde bulunan her kalem ürün Büyükşehir Belediyesi"nin laboratuarlarında kimyasal ve fiziksel uygunluk testlerine tabii tutuluyor. Yapılan bu testlerle, yardım paketi içindeki ürünlerin şartnameye uygun olup olmadığı ve olumsuz hava koşullarından etkilenip etkilenmediği kontrol edilmiş oluyor. Böylelikle, gıda ve temizlik maddelerinin herhangi bir zarar görmeden hak sahibine ulaştırılması sağlanıyor.

YARDIM KOLİLERİNDE NELER VAR?

Büyükşehir Belediyesi'nin 25 ayrı ekiple 400 bin aileye dağıtımını gerçekleştireceği yardım kolileri içerisinde bulunan gıda ve temizlik maddeleri şunlar:

10 kg"lık makarna
5 lt"lik ayçiçek sıvı yağ
5 kg"lik un
2 kg"lık arpa şehriye
2 kg"lık zeytin
2 kg"lık peynir
2 kutu 1660 gr salça
1.5 kg"lık sofralık tuz
5 kg"lik pirinç
2 kg"lık kuru fasulye
2 kg"lik bulgur
2 kg"lik nohut
3 kg"lik çay
6 kg"lik şeker
750 gr"lik el sabunu
1 kg"lık banyo sabunu
3 kg"lik çamaşır deterjanı
2 kg"lik bulaşık deterjanı
2 kg"lik tahin helva
4 kg"lık reçel

YILLARA GÖRE YARDIM MİKTARLARI

1997- 1998 yılında 32 bin 500 aileye yapılan yardımlarla başlayan gıda ve temizlik yardımlarının 10 yıllık döneminde yardım ulaştırılan ailelerin yıllara göre sayıları şöyle:
1998- 32.500
1999- 10.500
2000- 10.500
2001- 37.250
2002- 180.000
2003- 240.000
2004- 300.000
2005- 390.000
2006- 365.000
2007- 265.000

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum